Cartofi copți cu sos de iaurt
-
Pentru că suntem fani declarați ai simplitații, azi ne-am apucat de o rețetă foarte simplă. Dacă americanii sunt fani declarați ai cartofilor prăjiți, îmi place să cred că românii caută alternative și gustă cu plăcere dintr-o porție de cartofi natur ori copți.
Ingrediente
- 5 cartofi
- 3 căței de usturoi
- Oregano
- Condiment mixt (eu am folosit sare, boia de ardei iute, curry, ghimbir, curcuma, coriandru, pisate și amestecate)
- 200g iaurt
Cartofii i-am spălat bine și i-am tăiat în jumătăți. Apoi le-am „săpat” câte 2 șanțuri de câțiva milimetri.2 căței de usturoi i-am feliat subțire.
În fiecare șanț am pus câte o feliuță de usturoi și oregano, apoi am presărat pe fiecare jumătate de cartof câte un vârf de condiment mixt.
Cât timp s-au copt cartofii (aprox. 40 de minute), am amestecat iaurtul cu celalalt cățel de usutori zdrobit bine și o linguriță de oregano.
Aveți încredere, iese o minune în farfurie. Poftă bună!
like it!
Incerc azi! Pare yami! :)
no ca asta neaparat trebuie incercat :)
Oh, delicios. Nebuloasa draga, mi-a gatit in seara asta reteta. Inca ne lingem degetele ;))
Parca le si simt mirosul, asa bine arata! :D
Suuper idee! Ii voi face si eu!
Am incercat, a iesit excelent. Eu am lasat cartofii o ora, ca erau destul de mari.
Si romanii care mananca la fast-food (si sunt multi, crede-ma) tot cartofi prajiti mananca. Romanii stau foarte prost la capitolul sanatate si mancare, asa ca uitati-va mai intai in ograda voastra. Nu toti americanii mananca cartofi prajiti. Multi dintre ei mananca o portie mare de legume zilnic. As vrea sa stiu cati romani fac asta??
Super idee! Si e si dietetic!!
Eu recomand la sosul de iaurt, in loc de oregano sa folositi menta.. ii da o aroma geniala