Cartofi copți cu usturoi

03.04.2018 9 comentarii

Io unu' abia aștept, primăvara, să apară cartofii noi. Îi visez toată iarna prăjiți, cu smântână și mărar. Ieri, când am văzut cartofi noi în galantar, n-am mai ținut cont că-s din Egipt (adică nu foarte gustoși) și mi-am luat. Ajuns acasă, însă, am găsit pe Dietetik de-o rețetă de cartofi copți a Bucătarului Maniac care m-a făcut să-mi lase gura apă de îndată. Așa că am amânat cartofii noi prăjiți, cu smântână și mărar până la noi ordine (și pofte).

  1. Ingrediente

    • cartofi noi (câți vreți să faceți, eu am făcut 3)
    • usturoi (un cățel de usturoi pentru fiecare cartof)
    • ulei extravirgin de măsline
    • sare, piper, boia iute, rozmarin măcinat (mult mai bun e cel verde, dar eu n-am avut)
    • opțional, o lingură de parmezan ras

    Rețetă

    Mai întâi, am tăiat cartofii felii, dar nu de tot - i-am făcut așa, ca un acordeon.

    Cartofi copti cu usturoi - cartofii se taie felii-acordeon

    În tăieturi am pus rondele de usturoi, după care am presărat peste cartofi sare, piper, boia iute și rozmarin măcinat. Apoi i-am stropit cu ulei extravirgin de măsline.

    Cartofi copti cu usturoi - intre feliile de cartofi se pune usturoiul

    I-am pus apoi într-o tavă, pe hârtie de copt.

    Cartofi copti cu usturoi - cartofii se coc la foc mic

    După vreo 40 de minute (la foc mic), au fost gata. I-am presărat cu parmezan (care, cum ziceam, e opțional)

    Cartofi copti cu usturoi - cartofii copti se presara cu parmezan

    Au fost de excepție. Și au mers de minune ca garnitură la un pui cu sos de vin și usturoi, pe care vi-l arăt mâine. Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Loredana

    pai eu pot sa fac reteta asta daca nu am cuptor? presupun ca in cuptor i-ai bagat, nu? eu am plita electrica cu doua ochiuri :(

    23.05.2011
  • emm\'

    deci loredana e studenta si sta la camin...

    27.05.2011
  • Ana

    Am incercat reteta: e foarte simpla, cartofii au iesit foarte buni si arata si foarte bine. Multumesc pentru reteta!

    10.06.2011
  • Raluca

    Sunt SUPER ! Se fac ff usor , sunt deliciosi si arata foarte bine ! MULTUMESC !!

    08.07.2011
  • scaune masa bebe

    o reteta super pentru atunci cand nu gasesti prea multe ingrediente prin camara/frigider

    28.12.2011
  • susan cristina

    felicitari, Andrei pt prezentare!

    11.02.2012
  • Elena

    Eu am incercat reteta si nu mi-au iesit de nicio culoare...nu numai ca au ajuns sa stea 2 ore la cuptor foc mic...dar au ramas tot cruzi pe interior adica felia se vedea facuta pe margine iar centrul era crud. Si numai zic ca i-am astupat intr-un final cu folie si tot nu s-au facut!

    24.05.2012
  • Cornelia

    Sunt grozavi , multumesc , chiar nu ma asteptam sa iasa asa buuuni :)

    22.01.2013
  • Cornelia

    Sunt grozavi, usor de facut , multumesc!

    22.01.2013
Autor: Andrei Crivăț