Cartofi cu brânză, la cuptor
În locul clasicilor cartofi prăjiţi, îţi propunem o variantă mult mai sănătoasă şi gustoasă: încearcă şi tu aceşti delicioşi cartofi cu brânză, la cuptor!
-
Ingrediente
10 cartofi mai mari
sare, piper
brânză de capră sau oaie
Mod de preparare
Fierbe în coajă cei 10 cartofi. După ce apa dă în clocot, mai lasă-i cam 25 minute, după care încearcă-i, pentru a fi sigur că s-au fiert.
Scoate-i, curăţă-i de coajă şi taie-i în rondele ceva mai mari.
Unge cu ulei o tavă întinsă, de aragaz şi aşază în ea rondelele de cartofi. Sărează şi piperează.
Dă-i la cuptor pentru 5-10 minute, cât cartofii să se rumenească puţin.
Scoate-i, adaugă-i într-o farfurie mai mare şi rade peste ei, din abundenţă, brânză.