Cartofi cu broccoli la cuptor

11.07.2018 0 comentarii

Descoperă mai jos o reţetă simplă, dar al cărei rezultat te va uimit plăcut, cu siguranţă! Găteşte cartofi cu broccoli la cuptor chiar şi la ocaziile speciale!

  1. Ingrediente

    10 cartofi
    1 broccoli
    Un cubuleţ de unt
    Brânză un pic sărată
    Caşcaval
    200 g smântână
    Ceapă roşie, tăiată fideluţă
    1 ou
    Sare, piper
    Frunze de busuioc

    Mod de preparare

    Spală 10 cartofi, după care pune-i la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare.

    Lasă-i cam 20 de minute, până când sunt fierţi.

    Scoate-i, curăţă-i de coajă şi taie-i în rondele ceva mai groase.

    Într-o altă cratiţă, adaugă aproximativ 1 litru de apă cu puţină sare.

    Când dă în fiert, adaugă bucheţelele de broccoli şi lasă 7 minute.

    Scoate-le, scurge-le şi lasă-le separat, pe o farfurie.

    Unge cu ulei sau unt un vas termorezistent şi începe să aşezi straturi: primul de cartofi, apoi broccoli, iar între ele rade brânză un pic sărată şi caşcaval.

    Mai pune un strat de broccoli şi cartofi, apoi adaugă peste 200 g de smântână, rade din nou brânză şi caşcaval, presară ceapă tăiată fideluţă.

    Bate bine un ou, adaugă-l şi pe el peste toată compoziţia, mai rade un pic de brânză şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

    Când este frumos rumenit se scoate şi se ornează cu frunze de busuioc.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro