Cartofi cu broccoli la cuptor

Descoperă mai jos o reţetă simplă, dar al cărei rezultat te va uimit plăcut, cu siguranţă! Găteşte cartofi cu broccoli la cuptor chiar şi la ocaziile speciale!
-
Ingrediente
10 cartofi
1 broccoli
Un cubuleţ de unt
Brânză un pic sărată
Caşcaval
200 g smântână
Ceapă roşie, tăiată fideluţă
1 ou
Sare, piper
Frunze de busuioc
Mod de preparare
Spală 10 cartofi, după care pune-i la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare.
Lasă-i cam 20 de minute, până când sunt fierţi.
Scoate-i, curăţă-i de coajă şi taie-i în rondele ceva mai groase.
Într-o altă cratiţă, adaugă aproximativ 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în fiert, adaugă bucheţelele de broccoli şi lasă 7 minute.
Scoate-le, scurge-le şi lasă-le separat, pe o farfurie.
Unge cu ulei sau unt un vas termorezistent şi începe să aşezi straturi: primul de cartofi, apoi broccoli, iar între ele rade brânză un pic sărată şi caşcaval.
Mai pune un strat de broccoli şi cartofi, apoi adaugă peste 200 g de smântână, rade din nou brânză şi caşcaval, presară ceapă tăiată fideluţă.
Bate bine un ou, adaugă-l şi pe el peste toată compoziţia, mai rade un pic de brânză şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când este frumos rumenit se scoate şi se ornează cu frunze de busuioc.
