Cartofi fierţi cu sos de iaurt şi usturoi
Ai poftă de un preparat cald şi consistent? Optează pentru aceşti cartofi fierţi cu sos de iaurt şi usturoi! Sunt foarte uşor de făcut, dar şi rapid de savurat!
-
Ingrediente
10 cartofi
1 cubuleţ de unt
Brânză rasă
1 iaurt
2 căţei de usturoi pisaţi
Sare, piper după gust
Ceapă roşie
Pătrunjel
Mod de preparare
Ia cartofii, spală-i cu apă rece şi pune-i la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Apă cât să îi acopere.
În 20 deminute ar trebui să fie gata.
Se iau apoi, se curăţă de coajă şi se taie în rondele ceva mai mari.
Dacă vrei, poţi sări peste etapa în care îi mai dai şi la cuptor.
Dacă nu, ia o cratiţă termorezistentă, adaugă aici cartofii, amestecă-i cu un cubuleţ de unt şi un pic de brânză rasă.
Dă-i la cuptor cam 10-15 minute.
Scoate-i, pune-i într-un castron şi amestecă-i cu o compoziţie făcută din puţină brânză de oaie sau capră, în funcţie de preferinţă, dată prin razătoarea mică, un iaurt de 150-200 ml şi 2 căţei de usturoi pisaţi.
Adaugă şi sare (mai puţină dacă e brânza sărată) şi piper după gust.
Tot aici adaugă şi puţină ceapă roşie, tăiată mărunt, şi pătrunjel.