Cartofi gratinați

22.08.2018 1 comentarii

Cartofii gratinați au origini franceze, dar sunt perfect adaptabili oricărei bucătării. Sunt ușor de făcut, sunt rapizi și au o întreagă încrengătură de gusturi și arome.

  1. Ingrediente

    • 6-7 cartofi
    • 200g smântână
    • 100g cașcaval
    • 100g telemea de oaie
    • 50g unt
    • Un ardei gras
    • 50g lapte
    • Un ou
    • Sare, piper, cimbru


    Am fiert cartofii în coajă, în apă cu sare, timp de vreo 20 de minute la foc mic. Între timp am făcut sosul din smântână, ou, lapte, ardeiul gras tăiat mărunt, cimbru, sare, piper.


    Brânzeturile și untul le-am pus la îndemână, cu ajutorul lor am legat straturile de cartofi.


    După ce au fiert cartofii, i-am curățat și tăiat felii de aprox. jumătate de centimetru. Apoi am început să clădesc straturile. Un strat de cartofi, bucățele de unt împrăștiate printre felii, un strat de sos, unul de telemea și unul de cașcaval. Am continuat până am terminat ingredientele. Deasupra musai să fie un strat de cașcaval.


    Dacă sunteți amatori de carne, puteți adăuga și câte un strat de bacon ușor rumenit în tigaie.



    Poftă s-aveți :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Rodica Cireasa

    Hmmm...tare bun!!!!!!!

    08.03.2010
Autor: Bogdan Beșliu