Cartofi gratinaţi la cuptor

Pentru prânz sau gustarea de la serviciu, aceşti cartofi gratinaţi la cuptor sunt perfecţi! Ingredientele simple, dar delicioase dau un preparat special!
-
Ingrediente
5-6 cartofi
250 g brânză de oaie sau capră
1 căpăţână de usturoi
piper
2 linguri de unt
1.5 - 2 căni de smântână, iaurt de capră sau un iaurt un pic mai gros
Mod de preparare
Spală şi curăţă de coajă cartofii.
Taie-i în rondele mai subţiri, după care lasă-i deoparte.
Dă brânza prin răzătoarea mare.
Toacă mărunt usturoiul şi adaugă-l în iaurt, alături de un pic de piper. Amestecă bine.
Unge o tavă termorezistentă cu puţin unt.
Adaugă primul strat de cartofi. Presară apoi un strat de brânză rasă, iar un strat de cartofi, apoi iar ce a rămas din brânză.
Adaugă peste şi compoziţia formată din iaurt şi usturoi, după care pune şi bucăţele de unt deasupra compoziţiei.
Dă la cuptor aproximativ 50 de minute sau până când este rumenit.
