Cartofi înveliţi în bacon, la cuptor

21.04.2017 0 comentarii

S-au anunţat prietenii şi tu nu mai ştii ce să găteşti? Uite aici o reţetă şi spectaculoasă, şi gustoasă, şi săţioasă: cartofi înveliţi în bacon, la cuptor!

  1. Ingrediente

    15 cartofi
    300 g bacon fâşii
    Sare, piper
    Ulei de măsline
    Foi de dafin

    Mod de preparare

    Fierbe cartofii în coajă, în apă cu puţină sare. Lasă-i cam 20 de minute sau până când sunt fierţi.

    Scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi şi taie-i în jumătate, pe lung.

    Înfăşoară fiecare bucată de cartof cu câte una, două fâşii de bacon.

    Aşază cartofii într-o tavă termorezistentă, unsă puţin cu ulei de măsline.

    Sărează, piperează, stropeşte-i cu puţin ulei de măsline, adaugă foi de dafin şi dă-i la cuptor cât să se rumenească frumos baconul, cam 15-20 de minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro