Cartofi înveliţi în bacon, la cuptor
S-au anunţat prietenii şi tu nu mai ştii ce să găteşti? Uite aici o reţetă şi spectaculoasă, şi gustoasă, şi săţioasă: cartofi înveliţi în bacon, la cuptor!
-
Ingrediente
15 cartofi
300 g bacon fâşii
Sare, piper
Ulei de măsline
Foi de dafin
Mod de preparare
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu puţină sare. Lasă-i cam 20 de minute sau până când sunt fierţi.
Scoate-i, curăţă-i de coajă cât sunt calzi şi taie-i în jumătate, pe lung.
Înfăşoară fiecare bucată de cartof cu câte una, două fâşii de bacon.
Aşază cartofii într-o tavă termorezistentă, unsă puţin cu ulei de măsline.
Sărează, piperează, stropeşte-i cu puţin ulei de măsline, adaugă foi de dafin şi dă-i la cuptor cât să se rumenească frumos baconul, cam 15-20 de minute.