Cartofi la cuptor cu sos de iaurt şi usturoi

Savuraţi simplu sau într-o combinaţie mai consistentă, aceşti cartofi la cuptor cu sos de iaurt şi usturoi sunt la fel de gustoşi! Ce condimente alegi pentru ei?
-
Ingrediente
6 cartofi mari
sare, piper
ulei de măsline
1 ceapă
2 iaurturi mai cremoase
3 căţei de usturoi
Mod de preparare
Fierbe în coajă cartofii.
Când sunt pătrunşi, peste aproximativ 20-25 de minute, scoate-i, curăţă-i de coajă, taie-i în sferturi, dă-i prin ulei de măsline, sărează şi piperează.
Pregăteşte-i apoi fie la cuptor, fie pe grătar.
Când sunt rumeniţi se scot, se taie ceapa fideluţă şi se amestecă într-un bol mai mare.
Separat, prepară sosul de iaurt şi usturoi: amestecă iaurturile cu 3 căţei de usturoi pisaţi bine înainte şi daţi cu sare.
Savurează cartofii cu acest sos.
