Cartofi la cuptor cu sos picant

Un fel de tocăniţă ceva mai specială, aceşti cartofi la cuptor cu sos picant sunt delicioşi ca atare, simpli, cu carne sau alături de o salată de varză!
-
Ingrediente
6 cartofi
sare, piper, cimbru
ulei de măsline
2-3 linguri ulei
1 cană sos de roşii
1 ceaşcă de apă
condimente: piper, boia de ardei picant
½ legătură pătrunjel
Mod de preparare
Pune la fiert 6 cartofi, în coajă. După ce dă în clocot mai lasă-i aproximativ 20 de minute sau până când sunt fierţi.
Sărează, piperează, condimentează cu cimbru şi dă-i la cuptor într-o tavă de yena, unsă şi ea în prealabil cu puţin ulei. Mai stropeşte şi cartofii cu puţin ulei de măsline pentru a prinde o crustă frumoasă.
Lasă-i până când sunt rumeniţi.
Între timp, prepară sosul picant: pune într-o cratiţă 2-3 linguri de ulei, toarnă apoi peste 1 cană de sos de roşii (dacă se poate, făcut în casă). În cazul în care sosul ţi se pare prea gros, mai poţi adăuga o ceşcuţă de apă rece.
Condimentează cu piper şi boia de ardei picant (după gust). Lasă pe foc aproximativ 5 minute.
Aşază cartofii pe un platou şi toarnă peste ei acest sos picant. Presară deasupra pătrunjel tocat mărunt şi serveşte cu o salată de varză.
