Cartofi la cuptor cu sos picant

27.06.2017 0 comentarii

Un fel de tocăniţă ceva mai specială, aceşti cartofi la cuptor cu sos picant sunt delicioşi ca atare, simpli, cu carne sau alături de o salată de varză!

  1. Ingrediente

    6 cartofi
    sare, piper, cimbru
    ulei de măsline
    2-3 linguri ulei
    1 cană sos de roşii
    1 ceaşcă de apă
    condimente: piper, boia de ardei picant
    ½ legătură pătrunjel

    Mod de preparare

    Pune la fiert 6 cartofi, în coajă. După ce dă în clocot mai lasă-i aproximativ 20 de minute sau până când sunt fierţi.

    Sărează, piperează, condimentează cu cimbru şi dă-i la cuptor într-o tavă de yena, unsă şi ea în prealabil cu puţin ulei. Mai stropeşte şi cartofii cu puţin ulei de măsline pentru a prinde o crustă frumoasă.

    Lasă-i până când sunt rumeniţi.

    Între timp, prepară sosul picant: pune într-o cratiţă 2-3 linguri de ulei, toarnă apoi peste 1 cană de sos de roşii (dacă se poate, făcut în casă). În cazul în care sosul ţi se pare prea gros, mai poţi adăuga o ceşcuţă de apă rece.

    Condimentează cu piper şi boia de ardei picant (după gust). Lasă pe foc aproximativ 5 minute.

    Aşază cartofii pe un platou şi toarnă peste ei acest sos picant. Presară deasupra pătrunjel tocat mărunt şi serveşte cu o salată de varză.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro