Cartofi la tigaie, cu virșli

-
Mâncarea asta nu arată deloc spectaculos, eu știu. Am făcut-o într-o zi din ceva resturi ce-aveam la îndemână și mi-a plăcut atât de mult, încât am zis că-i musai să v-o arăt și vouă. Unde mai pui că-i tare simplu și rapid de făcut.
Ingrediente (pentru o porție)
- 4-5 cartofi
- 1 ceapă medie
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 lingură de boia iute
- 1 jumătate de cană de sos de roșii (eu am folosit bulion de casă)
- 2-3 cârnați afumați (eu am folosit virșli)
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
Mai întâi am curățat cartofii, i-am tăiat cubulețe și i-am pus la fiert. Când au dat în clocot, i-am lăsat (la foc mediu) vreo 8 minute.
Într-o tigaie am călit, în cele 2 linguri de ulei, ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe și ardeiul gras tăiat cubulețe.
Când s-au înmuiat, am pus cartofii fierți.
Am adăugat boiaua, am amestecat bine.
După 2-3 minute, am pus sucul de roșii, apoi cârnații tăiați bucăți mari.
Am lăsat până a scăzut, după care am adăugat pătrunjelul tocat, sare și piper după gust
Amestecul dintre aromele legumelor și mireasma de afumat a cârnaților a făcut ca rețeta asta să merite să fie publicată aici. Poftă bună :)
