Cartofi noi cu smântână
Vă povesteam săptămâna trecută de o rubrică cu rețete simple și rapide. Ne-am gândit ca a doua rețetă din acestă serie să fie o rețetă fără carne. Primăvara aduce în farfurie niște povești culinare simple dar pline de arome. Cartofii noi sunt excelenți așa că trebuie să profităm de ei din plin.
-
Ingrediente
- 500g cartofi noi
- O legătură de mărar
- O legătură de pătrunjel
- 200g smântână
- 2 liguri făină
- 1/2 lingurita nucșoară măcinată
- 1 lingură de ulei
- sare, piper
Cartofii îi tăiem cubulețe sau jumătăți/sferturi (dacă sunt mai mici). Îi fierbem apoi în puțină apă și ulei, pentru că fierb repede și nu vrem o ciorbă ci un sos consistent. Dacă după ce au fiert cartofii în cratiță a rămas prea multă apă, scurgem până apa acoperă 1/3 din cartofi.
Mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt.Peste cartofii fierți adăugăm smântâna amestecată cu făină și condimente. Presărăm verdețurile, amestecăm puțin și gata.
Poftă bună. Să vă bucurați de bunătățile primăverii.
cartofi de ziua barbatului? da, stiu ca e vorba doar de o smecherie de marketing a unei beri naspa, dar noi, masculii bucatari, ar trebui s-o transformam intr-o sarbatoare proprie.eu tare as pune linga minunatia lui bogdan niste oua de cocos pe tepusa la gratar, asa, autoironic, dar afirmindu-ne priceperea prin sui-generisul ingredientelor.
@fatduck - da, ar merge de minune. da' n-ar mai fi o reteta buna pentru vegetarieni. Ce bem la cartofii astia ? :)
hmmm... trebuie ceva sa taie smintina aia si sa faca loc pentru o a doua portie. As spune un Scotch cu personalitate, poate un Clynelish 14 Year Old, care, cu un finis sarat, deschide mai tare apetitul
Frumos, Bogdan, foarte frumos!
Da reteta pare a fi gustoasa ,si de sezon . Imi permit sa intreb cind pui smintina si faina peste cartofi nu-i mai dai un clocot ? Este totusi faina in smintina .
wXQEt8 viwnoulxmqcu, [url=http://lsthocjkfedv.com/]lsthocjkfedv[/url], [link=http://hencfkpukkfr.com/]hencfkpukkfr[/link], http://fjqucxrnewyi.com/