Cartofi noi cu smântână

01.04.2018 6 comentarii

Vă povesteam săptămâna trecută de o rubrică cu rețete simple și rapide. Ne-am gândit ca a doua rețetă din acestă serie să fie o rețetă fără carne. Primăvara aduce în farfurie niște povești culinare simple dar pline de arome. Cartofii noi sunt excelenți așa că trebuie să profităm de ei din plin.

  1.  

    Ingrediente

    • 500g cartofi noi
    • O legătură de mărar
    • O legătură de pătrunjel
    • 200g smântână
    • 2 liguri făină
    • 1/2 lingurita nucșoară măcinată
    • 1 lingură de ulei
    • sare, piper


    Cartofii îi tăiem cubulețe sau jumătăți/sferturi (dacă sunt mai mici). Îi fierbem apoi în puțină apă și ulei, pentru că fierb repede și nu vrem o ciorbă ci un sos consistent. Dacă după ce au fiert cartofii în cratiță a rămas prea multă apă, scurgem până apa acoperă 1/3 din cartofi.


    Cartofi noi cu smantana - cartofii se taie in bucati mici si se fierb


    Mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt.

    Cartofi noi cu smantana - mararul si patrunjelul se toaca marunt

    Peste cartofii fierți adăugăm smântâna amestecată cu făină și condimente. Presărăm verdețurile, amestecăm puțin și gata.

    Cartofi noi cu smantana - peste cartofii fierti se toarna smantana cu condimente

    Poftă bună. Să vă bucurați de bunătățile primăverii.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • fatduck

    cartofi de ziua barbatului? da, stiu ca e vorba doar de o smecherie de marketing a unei beri naspa, dar noi, masculii bucatari, ar trebui s-o transformam intr-o sarbatoare proprie.eu tare as pune linga minunatia lui bogdan niste oua de cocos pe tepusa la gratar, asa, autoironic, dar afirmindu-ne priceperea prin sui-generisul ingredientelor.

    05.05.2010
  • eBucataria

    @fatduck - da, ar merge de minune. da' n-ar mai fi o reteta buna pentru vegetarieni. Ce bem la cartofii astia ? :)

    05.05.2010
  • fatduck

    hmmm... trebuie ceva sa taie smintina aia si sa faca loc pentru o a doua portie. As spune un Scotch cu personalitate, poate un Clynelish 14 Year Old, care, cu un finis sarat, deschide mai tare apetitul

    05.05.2010
  • Teo

    Frumos, Bogdan, foarte frumos!

    06.05.2010
  • Marioara

    Da reteta pare a fi gustoasa ,si de sezon . Imi permit sa intreb cind pui smintina si faina peste cartofi nu-i mai dai un clocot ? Este totusi faina in smintina .

    27.05.2010
  • izzpvki

    wXQEt8 viwnoulxmqcu, [url=http://lsthocjkfedv.com/]lsthocjkfedv[/url], [link=http://hencfkpukkfr.com/]hencfkpukkfr[/link], http://fjqucxrnewyi.com/

    08.06.2012
Autor: Bogdan Beșliu