Ce mănâncă bloggerii: Darius Groza

03.11.2008 4 comentarii
  1. Darius scrie pe jeg.ro

    Restaurantul preferat ?

    Cel mai mult îmi place să mănânc la "Păstăioase/Vărzărie", pe Eroilor, în Cluj-Napoca. E un restaurant vechi şi ponosit, cu diverse tanti specifice, în şlapi şi cu ciorapi, care te ceartă dacă nu termini din farfurie şi, dacă nu bei tot, îţi pun sucul într-un flacon mic ce-l au ele în spate, în poşetă. Numele e destul de sugestiv, ca să vă faceţi o imagine generală, iar restul, care ies din tipicul restaurantului sunt mâncăruri "normale", nesotisficate (mici, grătare, garnituri de cartofi). La desert, mie-mi place să-nfulec vargabeleş, care-i un fel de musaca de macaroane cu brânză dulce şi stafide. E specific maghiară. Din nefericire, localul va dispărea curând. L-au înjumătăţit ca întindere şi au scos papricaşul de pui din meniu, care era preferatul meu, apropo. Ca preţuri... să zicem că plătesc pe bonuri. Şi îmi mai rămân multe.
    Ca second-choice sau variaţie e Napoli Centrale, de pe Dorobanţilor, tot din Cluj. Fiindcă-mi plac pastele. Patronul e italian şi totul e făcut ca la carte, începând chiar cu pastele, "confecţionate" in-house. Au cam tot ce-ai putea comanda italienesc, iar dacă nu-i în meniu, sunt convins ţi se va aduce, în funcţie de cum îl îndupleci pe şăf, care sigur îşi face timp de-o linguşeală. Vara funcţionează o grădină, în spate, foarte faină. Doar să nu mutaţi scaunele sau să uniţi mesele fără aprobări birocratice, că urlă la voi tot personalul. Au ei o chestie cu mutatul lucrurilor pe acolo. Preţurile sunt... mai mari decât la "Păstăioase/Vărzărie". Da' nu exagerate.

    Mâncarea preferată ?

    Din câte-mi amintesc (şi m-am consultat cu taică-miu), i-ar zice Penne al Forno (con Melanzane). Mâncarea preferată ca gen sunt pastele, iar dintre paste, astea-s cele mai bune pe care am apucat să le gust. La Napoli Centrale. Sunt penne cu sos de brânză şi vinete, la cuptor. La serviciu mănânc slănină cu brânză telemea, roşii, ceapă (întrebări?), ardei şi pâine proaspătă.