Chec aperitiv

27.10.2008 8 comentarii
  1. O rețetă de aperitiv, pe care am "furat-o"de pe site-ul lui Adi Hădean, și care s-a dovedit așa bună că și-a pierdut menirea de "antreu" și a devenit un fel principal. O punem astăzi aici, cu dedicație pentru familia Ametcea, care tocmai a împlinit 5 ani de căsnicie. La mulți ani!

    Ingrediente:

    • 6 ouă
    • 400 g de bacon (de preferat de calitate cât mai bună)
    • 400 g de cașcaval
    • 200 g de ciuperci
    • 100 g unt
    • 4 linguri de făină
    • pătrunjel, mărar, ceapă verde

    Mai întâi, se separă albușurile de gălbenuș. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.

    Separat, gălbenușurile se bat spumă cu untul, după care se adaugă făina

    Apoi se incorporează și albușurile. Se amestecă bine. Baconul și cașcavalul se taie cubulețe. În loc de bacon, puteți folosi și șuncă, dar baconul are un gust mult mai puternic decât șunca.

    Apoi se adaugă în compoziție, împreună cu ciupercile și verdeața și se amestecă până compoziția devine uniformă.

    Se toarnă într-o tavă (eu am folosit două mai mici) bine unsă cu unt. Opțional, checul poate fi decorat (eu am folosit ardei gras)

    Apoi se dă la cuptorul bine încins dinainte și se lasă la foc mediu 30-40 de minute, în funcție de cât de bine coace cuptorul. Când s-a rumenit, se scoate tava din cuptor (tăvile, în cazul meu)

    Se taie numai după ce s-a răcit, iar la final arată așa:

     

    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ebucataria.ro

    sunt, intr-adevar, cateva masline. dar au fost puse experimental, nu fac parte din reteta :)

    11.11.2008
  • miana

    mi se pare mie sau chiar sunt si masline pe-acolo ? (unde-s toate adunate in castron, inainte de-a fi puse in tavi )

    11.11.2008
  • Nevasta

    Gata! Lesin! Trebuie sa fac si eu! Iti zic cum iese! Momentan salivez la gandul... Fenomenal! Si cat de repede se face...delicios! P.S. Multumim de urari. Delicioasa sticla aia de vin; unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am baut - multumim si de ea. A contribuit si friptura pe care a facut-o Adoratul.

    27.10.2008
  • ebucataria.ro

    nu doar ca arata bine, dar e si foarte gustos si simplu de facut. Asteptam parerea ta dupa ce-l gatesti :)

    02.12.2008
  • marina

    arata extraordinar de bine.chear eram in cautare de o reteta asemanatoare o voi experimenta cit de curind si voi reveni cu parerea

    02.12.2008
  • Idril

    ...Ma intrebam daca ar fi bun in reteta fara carne? Arata si suna delicios.Ce ziceti?

    03.03.2010
  • Pop Georgeta

    O intrebare la care doresc un raspuns urgent!! Cantitatile prezentate in reteta sunt pentru 2 tavi sau una?? Multumesc mult.

    21.04.2010
  • eBucataria

    depinde de tavi. daca sunt mai mici, ca cele din imagini, atunci pentru 2 tavi. daca sunt mai mari, atunci pentru una.

    21.04.2010
Autor: Andrei Crivăț