Chec cu cașcaval și jambon
-
Ingrediente
- 300 g cașcaval
- 100 g telemea de oaie
- 400 g jambon afumat (dar puteți folosi bacon, sau cârnați, sau ce vă place vouă mai mult)
- 4 linguri de făină
- 5 ouă
- 1 lingură de oregano
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de curry
- 1 lingură de mărar verde, tocat
- 1 lingură de ceapă verde, tocată
- 100 g unt
- 1 plic de praf de copt (opțional, dar important)
Rețetă
Sunt multe poze, așa că o să fiu scurt. Mai întâi am tăiat jambonul cubulețe
Am tăiat și cașcavalul cubulețe
Apoi a trecut la treabă mega-mixerul meu, care e așa deștept că le știe pe toate și le face singur.
De exemplu, are o sculă care separă singură gălbenușul de albuș.
Albușul se scurge în vas, gălbenușul are locașul lui special.
După ce am separat gălbenușurile de albușuri, am lăsat mixerul să-mi bată albușurile spumă. Singur, că eu aveam altă treabă.
Cât se făceau albușurile, eu am topit untul. În poză sunt 200 de grame de unt, dar jumătate din el am folosit la o altă rețetă. La checul ăsta am folosit 100 de grame.
L-am bătut apoi cu gălbenușurile, după care am adăugat făină, curry, oregano și boia iute. Ce e important de știut: dacă vreți să vă iasă un chec pufos, acum e momentul să puneți praful de copt. Eu n-am pus, pentru că mie îmi place în varianta asta... mai condensată, să zicem.
Le-am amestecat bine pe toate, până s-au uniformizat, apoi am incorporat spuma de albușuri și am amestecat încet, cu lingura, de jos în sus, ca să nu iasă aerul.
După ce s-au amestecat bine, am pus jambonul.
Apoi am pus cașcavalul.
La urmă, am pus telemeaua dată pe răzătoarea mică, ceapa verde și mărarul.
Am turnat compoziția în tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Dacă alegeți să puneți praf de copt, nu umpleți tăvile mai mult de jumătate, că o să crească.
Le-am dat la cuptorul bine încins dinainte vreo 30 de minute, la foc mediu, apoi le-am scos.
Am tăiat checul numai după ce s-a răcit.
Poftă bună :)
Ce curcubeu apetisant. Trebuie testat neaparat. revin cu pareri dupa, sper sa fie ok, cuptorul meu parleste putin...
daca parleste, poate ar fi indicat foc mai mic...
a iesit extraordinar de bun ,l-am facut aseara! numa o singura problema , am facut checul in cuptor electric si nu stiam care ar fii "focul mediu" in grade...asa ca m-am gandit ca o fii 100 de grade... si am pus asa... in concluzie am asteptat dupa minunatie vreo ora jumate sa se faca! s-ar putea sa dai la retete si gradele pe data viitoare ?:-s sarumana oricum de