Chec cu cașcaval și jambon

25.02.2011 3 comentarii
  1. Ingrediente

    • 300 g cașcaval
    • 100 g telemea de oaie
    • 400 g jambon afumat (dar puteți folosi bacon, sau cârnați, sau ce vă place vouă mai mult)
    • 4 linguri de făină
    • 5 ouă
    • 1 lingură de oregano
    • 1 linguriță de boia iute
    • 1 linguriță de curry
    • 1 lingură de mărar verde, tocat
    • 1 lingură de ceapă verde, tocată
    • 100 g unt
    • 1 plic de praf de copt (opțional, dar important)

    Rețetă

    Sunt multe poze, așa că o să fiu scurt. Mai întâi am tăiat jambonul cubulețe

    Chec cu cascaval si jambon afumat - jambonul afumat se taie cubulete

    Am tăiat și cașcavalul cubulețe

    Chec cu cascaval si jambon afumat - cascavalul se taie cubulete

    Apoi a trecut la treabă mega-mixerul meu, care e așa deștept că le știe pe toate și le face singur.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - mixer Moulinex HM 550

    De exemplu, are o sculă care separă singură gălbenușul de albuș.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - mixerul Moulinex HM550 separa albusurile de galbenus

    Albușul se scurge în vas, gălbenușul are locașul lui special.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - Moulinex HM550 separa albusurile de galbenus singur

    După ce am separat gălbenușurile de albușuri, am lăsat mixerul să-mi bată albușurile spumă. Singur, că eu aveam altă treabă.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - albusurile se bat spuma

    Cât se făceau albușurile, eu am topit untul. În poză sunt 200 de grame de unt, dar jumătate din el am folosit la o altă rețetă. La checul ăsta am folosit 100 de grame.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - untul se topeste

    L-am bătut apoi cu gălbenușurile, după care am adăugat făină, curry, oregano și boia iute. Ce e important de știut: dacă vreți să vă iasă un chec pufos, acum e momentul să puneți praful de copt. Eu n-am pus, pentru că mie îmi place în varianta asta... mai condensată, să zicem.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - galbenusurile se amesteca cu unt, faina, boia, curry, oregano

    Le-am amestecat bine pe toate, până s-au uniformizat, apoi am incorporat spuma de albușuri și am amestecat încet, cu lingura, de jos în sus, ca să nu iasă aerul.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se adauga spuma de albusuri

    După ce s-au amestecat bine, am pus jambonul.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se adauga jambonul

    Apoi am pus cașcavalul.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se adauga cascavalul

    La urmă, am pus telemeaua dată pe răzătoarea mică, ceapa verde și mărarul.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se adauga telemeaua, mararul si ceapa

    Am turnat compoziția în tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Dacă alegeți să puneți praf de copt, nu umpleți tăvile mai mult de jumătate, că o să crească.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - compozitia se toarna in tavi de chec

    Le-am dat la cuptorul bine încins dinainte vreo 30 de minute, la foc mediu, apoi le-am scos.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se dau la cuptor 30 de minute

    Am tăiat checul numai după ce s-a răcit.

    Chec cu cascaval si jambon afumat - se taie dupa ce se raceste

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Cristina

    Ce curcubeu apetisant. Trebuie testat neaparat. revin cu pareri dupa, sper sa fie ok, cuptorul meu parleste putin...

    27.02.2011
  • andrei crivat

    daca parleste, poate ar fi indicat foc mai mic...

    28.02.2011
  • Meda

    a iesit extraordinar de bun ,l-am facut aseara! numa o singura problema , am facut checul in cuptor electric si nu stiam care ar fii "focul mediu" in grade...asa ca m-am gandit ca o fii 100 de grade... si am pus asa... in concluzie am asteptat dupa minunatie vreo ora jumate sa se faca! s-ar putea sa dai la retete si gradele pe data viitoare ?:-s sarumana oricum de

    02.03.2011
Autor: Andrei Crivăț