Chec cu stafide şi migdale

O prăjitură foarte uşor de preparat, dar ceva mai neconvenţională, încearcă acest delicios chec cu stafide şi migdale – o desfătare pentru papilele gustative!
-
Ingrediente (pentru 2 checuri)
10 ouă
16 linguri de ulei
300 g zahăr
1 ceaşcă apă rece
1pliculeţ zahăr vanilat
16 linguri făină
1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
Sucul şi coaja de la ½ lămâie
300 g stafide
300 g migdale
Mod de preparare
Separă ouăle.
Amestecă cele 10 gălbenuşuri cu 16 linguri de ulei.
Separat, într-un alt bol mai mare, bate spumă albuşul cu zahărul. Adaugă şi zahărul vanilat şi, treptat, şi ceaşca de apă rece. Aceasta are rolul de a ajuta la topirea zahărului şi de a face aluatul mai pufos.
Apoi, toarnă compoziţia de gălbenuşuri pentru albuşuri şi bate în continuare, adăugând făina treptat.
La final, adaugă amoniu pentru prăjituri. Acesta se stinge în prealabil într-o ceşcuţă, cu sucul de la o jumătate de lămâie, după care se pune în aluat, urmat şi de coaja de lămâie, rasă.
Adaugă trei linguriţe cu vârf de cacao în acest amestec şi mai amestecă un pic.
Dacă îţi doreşti un chec mai simplu, poţi adăuga mai puţină cacao şi, în loc de stafide şi migdale, poţi opta pentru bucăţele de nuci coapte.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină formele de chec şi pune din compoziţia de mai sus jumătate, în ambele forme.
După acest prim strat, adaugă migdalele prăjite puţin înainte şi stafidele.
Adaugă restul de compoziţie şi peste migdale şi stafide.
Bagă la cuptorul neîncins înainte şi lasă aproximativ 40 de minute.
