Cheesecake - eBUCATARIA

Cheesecake

11.08.2018 18 comentarii

Am auzit și citit atâtea păreri de foarte bine despre această rețetă a lui Viorel, încât poftesc la ea de luni de zile. Și, cum n-am avut ocazia s-o încerc făcută de el, și nici n-am mai avut răbdare să aștept până o să ne vedem din nou, a fost musai s-o încerc. Ca aspect, nu mi-a ieșit perfect. Dar vai, cât de bună e!

  1. Ingrediente (am făcut o tavă mare, pentru mai mulți copii pofticioși)

    • 500 gr de biscuiți (am folosit diferite feluri, un fel de mixtură)
    • 800 gr de cremă de brânză simplă
    • 4 ouă
    • 800 gr de smântână
    • 200 gr de unt
    • 300 gr de zahăr pudră
    • esență de vanilie
    • dulceață de afine

    Am urmat întocmai pașii lui Viorel. Am zdrobit biscuiții, i-am făcut pesmet. Am topit untul la foc foarte mic

    Cheesecake - untul se topeste la foc mic

    Apoi am amestecat pesmetul de biscuiți cu untul topit, dupa care l-am întins într-o tavă unsă cu un pic de ulei. L-am tasat bine.

    Cheesecake - pesmetul amestecat cu unt se intinde intr-o tava unsa cu ulei

    Într-un castron, am amestecat crema de brânză cu 200 gr de zahăr pudră și 4 ouă. Am pus și câteva picături de esență de vanilie. Le-am mixat bine, până s-au făcut cremă.

    Cheesecake - crema de branza se mixeaza cu zahar pudra si oua

    Apoi am pus un strat din crema asta peste stratul de biscuiti din tavă. Am dat la cuptorul bine încins cam 15 minute, apoi am scos tava și am lăsat-o să se răcească.

    Cheesecake - tava cu crema de branza se da la cuptorul incins

    Între timp, am amestecat smântâna cu încă 100 de grame de zahăr pudră și cu alte câteva picături de esență de vanilie.

    Cheesecake - smantana se amesteca cu zahar pudra

    Am întins un strat de smântână peste crema de brânză răcită, am dat la cuptor pentru încă 10 minute.

    Cheesecake - se toarna un strat de smantana cu zahar si se da la cuptor din nou

    Am așteptat să se răcească, apoi am băgat tava în frigider peste noapte. Dimineața am tăiat-o și am pus peste ea o linguriță de dulceață de afine.

    Cheesecake - se orneaza cu dulceata

    Blatul nu mi-a ieșit cum mi-aș fi dorit, dar e special de gustoasă. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Diana

    Da, da. E geniala prajitura. Am facut-o si eu de vreo 4-5 ori, toata lumea a fost tare incantata :D

    16.06.2010
  • Superstaru`

    Of Doamne! .... "Cheesecake"-ul tau este un fel de scovearga cu crema pe ea. Si sa nu imi spui ca "asa este la noi" pentru ca nu tine. Vrei sa faci un Cheesekace?...cauta pe google si o sa vezi ce inseamna preparatul asta...A si sa sti ca l-am gustat...e bunicel...dar ne furi la pret conasule. Hai baga mai multa smantana si fa-l naiba pe rotund ca zici ca mancam biscuitei.. pupa jean!

    16.06.2010
  • elena

    era si momentul sa apara haterii pe ebucataria, ca pana acum n-am prea vazut. sau ii banati ?

    16.06.2010
  • andrei crivat

    voi stiti ca eu vad ip-urile, da ? :))

    16.06.2010
  • delia

    de 15 minute ma gandesc doar la cheesecake-ul asta. damn you :))

    16.06.2010
  • Anca

    Vai cum arata, mi-ai facut pofta... :D

    17.06.2010
  • Mamanu

    Este delicioasa. Mai ales in zilele calduroase. Si eu o fac, dar fara sa pun crema in straturi ci amestecand si smantana in crema de branza.Untul l-am topit la microunde, nu pe foc. Uneori pun si diverse fructe in crema( ex.piersici din compot, taiate cubulete mici). Voi incerca si varinta ta.E preferabil sa o faci intr-o tava cu peretii detasabili, fiindca e mai usor de scos din tava.....si ocupa mai putin loc in frigider:-)))))

    18.06.2010
  • Mihaela

    Un mesaj pentru Superstaru' : Cheesecake-ul traditional este la americani cum este si la romani: scoverga :) De fapt patul ala de biscuiti este cel mai putin important as zice eu, unele restaurante il servesc chiar fara, cea mai importanta este crema de branza si ceea ce se pune deasupra, cel mai preferat "topping" de americani sunt capsunile proaspete si sirop de capsuni. Numai bine.

    20.06.2010
  • puiutu

    sa inteleg ca pana la urma tot l-ai postat....ziceam eu bine ca e bun si daca nu e aspectuos :)

    21.06.2010
  • Raluca

    Hai sa fim seriosi,arara bestial! in mod normal, se mananca direct din tava,asa cred, nu are nimeni rabdare pentru fructele taiate si frunzulitele de menta!Asta e pentru blog! Poti sa folosesti si o Ricotta sau o crema de branza si sa pui si fructe inauntru,dar, nu-ti dau eu sfaturi, are Teo rubrica speciala cu din astea la ea pe blog!

    21.06.2010
  • Adela

    bun eu am facut-o si e super buna dar smantana am amestecat-o cu branza, iar ca si branza am pus junate de crema de branza mascarpone si jumatate de cantitate branza de vaca normala.

    23.06.2010
  • Mihaela

    la ingrediente ai mentionat: 800 gr de crem? de br

    16.07.2010
  • andrei crivat

    Mihaela - nici nu-i se potriveste mascarpone, deloc. Eu am folosit crema de branza Philadelphia. 800 gr au costat cam 20 de lei

    16.07.2010
  • Baghera

    Si acest produs ca si toate celelalte produse ale d-nului Nelutu sunt f speciale si cu f bun gust...pe probate :)

    11.03.2011
  • Mihai Tatomir

    cine e domnul Neulutu ?

    11.03.2011
  • Mara

    ce bine arata!!!..yamiiiii

    04.04.2011
  • alina

    eu am folosit 500 g branza dulce romaneasca si am pus si 300 ml smantana si a iesit o prajitura super

    31.01.2012
  • ana maria

    e foarte buma am facuto la ocazi specieale incercatio este ok

    18.04.2012
Autor: Andrei Crivăț