Cheesecake cu ciocolată

24.02.2018 8 comentarii

Acum o lună s-au întâmplat două lucruri noi şi fascinante în viaţa mea: 1. am călătorit pentru prima oară în SUA şi 2. am descoperit cel mai bun cheesecake din lume. Să nu vă aşteptaţi la ceva fancy şi homemade sau făcut din cele mai bio şi fair trade ingrediente. Din contră, sunt sigură că sunt produse după aceleaşi tipare folosite de orice lanţ de fast-food american. Cu toate astea, cheesecake-urile de la The Cheesecake Factory au o consistenţă, o aromă şi un aspect absolut irezistibile pentru mine. Mi le-am setat ca reper, deci tot ce sper este să reuşesc să mă apropii de gustul suprem într-o bună zi. Nu e deloc uşor, dar am început seria de încercări: Cheesecake cu două feluri de ciocolată.

  1.  

    Cheesecake cu ciocolata - biscuiti digestivi

    Ingrediente

    Blat:

    • 220 g biscuiţi digestivi
    • 70 g unt topit

    Compoziţia:

    • 500 g brânză de vaci fină (eu am folosit Exquisa)
    • 125 g cremă de brânză (Philadelphia sau Exquisa)
    • 3 ouă
    • 100 g zahăr
    • 180 g ciocolată albă
    • 180 g ciocolată neagră (amăruie sau cu lapte)


    Decor (opţional):

    • 250 ml frişcă lichidă
    • 200 g mure sau alte fructe pentru decor
    • fulgi de ciocolată

    Cheesecake cu ciocolata - mure

    Rețetă

    Se încinge cuptorul şi se pregăteşte forma. Pentru cheesecake folosesc o formă rotundă cu pereţi detaşabili. Se tapetează baza formei cu hârtie de copt tăiată la dimensiune, iar pereţii se ung cu unt.

    Se fărâmiţează biscuiţii şi se amestecă cu untul topit, până se formează un aluat sfărâmicios.

    Cheesecake cu ciocolata - biscuitii dietetici se faramiteaza si se amesteca cu untul topit

    Se aşează blatul de biscuiţi, tasând bine şi uniform compoziţia în formă. Se ţine la frigider până în momentul x când e gata şi cealaltă compoziţie.

    Cheesecake cu ciocolata - blatul de biscuiti se taseaza in forma

    Intr-un vas, se bat ouăle cu zahărul, brânza de vaci şi crema de brânză până se obţine un amestec omogen. Se împarte amestecul în două părţi egale.

    Cheesecake cu ciocolata - ouale se amesteca cu zaharul, branza de vaci si crema de branza

    Se topeşte pe rând ciocolata albă şi cea neagră în bain-marie.

    Cheesecake cu ciocolata -  ciocolata neagra se topeste in bain-marieCheesecake cu ciocolata - ciocolata alba se topeste in bain-marie

    Se amestecă ciocolata cu compoziţia de bază până se omogenizează. Ciocolata are tendinţa să se întărească în contact cu compoziţia rece. Continuaţi să amestecaţi constant până se omogenizează, nu trebuie să vă panicaţi. :)

    Cheesecake cu ciocolata - ciocolata se amesteca cu compozitia de oua, branza si zahar

    Se scoate forma de la rece, se pune primul strat cu ciocolata albă. Dacă nu doriţi ca cele două compoziţii să se amestece, ţineţi cca 10 min la cuptor prima compoziţie, şi doar pe urmă o adăugaţi pe cealaltă. Se ţine cca 50 min la cuptor, până se rumeneşte şi se solidifică.

    Cheesecake cu ciocolata - se pune ciocolata peste blatul de biscuiti

    După ce s-a răcit, aveţi două opţiuni. Fie îl mâncaţi imediat...

    Cheesecake cu ciocolata - se poate manca imediat

    Fie îl mai ornaţi şi prelungiţi agonia. Pentru decor, se bate frişca şi se ornează cheesecake-ul inclusiv pe partea laterală, ca să se poată lipi fulgii de ciocolată. Se azvârle murele şi alte minunăţii care dau bine la aspect...

    Cheesecake cu ciocolata - se orneaza cu fructe de padure, fulgi de ciocolata si frisca

    Se taie şi se mănâncă în porţii mici şi moderate. Dacă se poate... Bon appétit!

    Cheesecake cu ciocolata - se orneaza cu frisca mure si fulgi de ciocolata

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Bogdan

    Problema este ca iti poti pierde sufletul mancand acest cheesecake.

    24.09.2010
  • Joculete Barbie

    deci asta arata intradevar bestial :)) eu dau in diabet daca ma mai uit peste retetele astea:))

    25.09.2010
  • Andreea

    tava ta are 20cm sau e mai mica?

    29.09.2010
  • Teo

    Andreea, tava are diametrul de 25 cm. Bafta!

    04.10.2010
  • Carmen

    Arata apetisant! Si eu sunt fan Cheesecake Factory.. nu cred ca exista alt loc cu mai multe sau mai bune cheesecakuri :D

    06.10.2010
  • Ile

    Arata demential si imi inchipui ca e foarte, foarte bun :)

    14.10.2010
  • liana10

    O sa adorm cu el in gand...

    15.10.2010
  • Ramona

    Periculos de deliciuos de buna =p~

    10.12.2010
Autor: Teodora Takacs