Chickenburgeri de casă

13.04.2010 0 comentarii
  1. V-am mai spus eu, de-a lungul vremii, că îmi place mult să citesc site-uri și bloguri culinare. Învăț o mulțime de lucruri. Și găsesc mereu o grămadă de rețete delicioase. Pe site-ul lui Viorel Copolovici, Prânzul din Caserolă,  am găsit această rețetă de burgeri de pui, care mi-a făcut cu ochiul. N-am respectat-o întocmai, dar tot a ieșit delicioasă.

    Ingrediente (așa cum le-am folosit eu)

    • 500 gr carne tocată de pui (piept și pulpe)
    • 1 legătură de ceapă verde
    • 4 căței de usturoi
    • 2 linguri sos de soia
    • 4 linguri sos Worchestershire
    • 200 grame cașcaval
    • 1 lingură cimbru uscat
    • 2 linguri de muștar
    • 2 linguri de sos de roșii
    • 1 ceapă roșie
    • oțet balsamic, ulei de măsline extravirgin, sare, piper

    Am cumpărat carnea gata tocată, dar am zis că n-o fi rău s-o mai toc un pic, din cuțit

    Chickenburger - carnea tocată

    Am amestecat-o bine cu sosul de soia, sosul Worchestershire, usturoiul zdrobit, cașcavalul dat pe răzătoarea mare și cimbrul uscat. Apoi, am adăugat ceapa verde tocată

    Chickenburger - ceapa verde tocata

    Am frământat bine, cu mâna, am pus sare și piper (așa, nu prea mult, după gust), am frământat iar, apoi am făcut niște chiftele turtite din carne. Le-am pus pe hârtie de copt, la frigider, cam jumătate de oră

    Chickenburger - chiftele

    După ce s-au pătruns bine, le-am pus pe tigaia grill, la foc moderat. După vreo 5-6 minute, când partea de jos era făcută, le-am întors.

    Chickenburger - grill

    Le-am scos pe o farfurie, să se odihnească puțin

    Chickenburger - final 1

    Între timp, am tăiat niște chifle în jumătate. Le-am uns cu un amestec de muștar și sos de roșii, am pus o bucată de carne și deasupra am pus niște peștișori de ceapă roșie, tăiați grosier și frecați bine cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.

    Chickenburger - sandwich

    Gata, asta a fost. Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț