Chiftele cu linte
Chifteluţele cu legume sunt, mai nou, preferate în detrimentul celor cu carne. Foarte gustoase şi mult mai sănătoase, ele pot fi preparate şi la cuptor, în tot felul de combinaţii savuroase.
-
Astăzi, ce ai zice să încerci chiftele cu linte, un preparat delicios, perfect la prânz, cină sau pentru gustările de peste zi?
Ingrediente
500 g linte (o altă variantă ar fi năutul)200 g ceapă2 căpăţâni de usturoi200 ml uleiSare, piperPătrunjel2 linguri făină (poţi folosi şi faină de hrişcă)4 ouă
Mod de preparare
Foarte bogată în proteine, lintea este un aliment perfect pentru preparate gustoase, dar şi sănătoase. În plus, ea nu trebuie înmuiată în prealabil, ceea ce simplifică foarte mult lucrurile. În cazul în care doreşti să foloseşti năut în această reţetă, ţine minte că acesta trebuie lăsat 8-12 ore la înmuiat.
Indicat ar fi să foloseşti linte verde sau maro, întrucât cea roşie are un gust uşor dulceag.
Pune apa la fiert (la o cană de linte uscată adaugă o cană şi jumătate de apă) şi când ajunge la punctul de fierbere adaugă lintea şi lasă până devine moale, aproximativ 45-50 de minute.
La final, scurge foarte bine lintea şi las-o într-un vas separat.
Taie ceapa în cubuleţe, căleşte cu puţină apă.
Adaugă într-un castron ceapa călită, usturoiul pisat, sare, piper, pătrunjelul tocat, făina şi ouăle, iar la final lintea.
Modelează chifteluţele şi aşază într-o tavă tapetată cu făină sau foaie de copt.
Dă la cuptor 15-20 de minute.