Chiftele libaneze cu sos

04.02.2018 1 comentarii

Mie, recunosc, îmi plac chiftelele. Rău de tot. Din pui, din porc, din vită, din miel, cu sos, fără sos, prăjite în ulei sau pe grătar - îmi plac. Cred că-mi și amintesc de copilărie, când stăteam lângă mama foarte atent să reușesc să fur prima chiftea fierbinte scoasă din tigaie. Astea, însă, sunt altfel decât toate chiftelele mâncate de mine până acum. Sunt diferite. Am martori :)

  1. Ingrediente

    • 500 g pulpă de vițel, tocată (nu dată la robot, ci tocată la mașina de tocat)
    • 2 cepe mici
    • 1 ou
    • 2 linguri de pesmet
    • 1 linguriță de sumac (opțional)
    • 4 căței de usturoi
    • 1 cană de sos de roșii
    • 1 ardei iute verde
    • 2 căni de apă
    • 1 lingură de cimbru uscat
    • 2 lingurițe de ulei de măsline
    • sare, piper

    Rețetă

    Mai întâi, am amestecat bine, cu mâna, carnea tocată cu oul, pesmetul, usturoiul zdrobit, 1 dintre cepe (tocată mărunt) și sumacul. Am pus și niște sare și niște piper.

    Chiftele libaneze cu sos - carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoi, pesmet, ou si sumac

    Am făcut niște biluțe din carne, micuțe.

    Chiftele libaneze cu sos - se formează chiftele mici

    Le-am pus pe grill, nu mult, cât să se prăjească un pic la suprafață.

    Chiftele libaneze cu sos - chiftelele se prajesc pe gratar

    Apoi le-am scos și le-am pus deoparte.

    Chiftele libaneze cu sos - chiftelele se iau de pe gratar si se pun deoparte

    Într-o oală am călit, în uleiul de măsline, cealaltă ceapă și ardeiul iute, tocate mărunt.

    Chiftele libaneze cu sos - ceapa si ardeiul iute se calesc in ulei de masline

    Când s-au înmuiat, am pus sosul de roșii.

    Chiftele libaneze cu sos - se adauga sosul de rosii

    Am amestecat bine, apoi am pus apa și cimbrul.

    Chiftele libaneze cu sos - se adauga apa si cimbrul

    Am lăsat să dea în clocot și să fiarbă vreo 10 minute, după care am pus chiftelele.

    Chiftele libaneze cu sos - se adauga chiftelele in sos

    Le-am lăsat să fiarbă 30-40 de minute, la foc mediu.

    Chiftele libaneze cu sos - chiftelele se servesc cu sosul fierbinte

    Au fost, cum spuneam, diferite de chiftele cu sos cu care eram eu obișnuit. Aromate și foarte gustoase. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • jollyca

    Faaaaine de tot. Mi-ai dat o idee pentru cel putin un pranz de saptamana asta...

    24.01.2011
Autor: Andrei Crivăț