Chiftele Matzálan cu sos de iaurt

01.08.2015 2 comentarii

Chiftelele Matzálan sunt specifice Orientului Mijlociu. Am găsit rețeta la Ainsley Harriot, dar am modificat-o după inspirația mea de moment, ceea ce a dus la niște chiftele foarte aromate, care în combinație cu sosul de iaurt mi-au schimbat un pic percepția despre acest soi de mâncare :)

  1. Ingrediente

    • 500 g carne de pui tocată
    • 1 ceapă
    • 2 lingurițe de chimen măcinat
    • 1 linguriță de ienibahar măcinat
    • 1 linguriță de semințe de anason - măcinat și el
    • 1 jumătate de linguriță de scorțișoară
    • 1 linguriță de boia iute
    • 1 linguriță de piper negru
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 300 ml de iaurt de oaie și bivoliță
    • 50 ml de ulei extravirgin de măsline
    • 1 ardei roșu gras, 1 frunză de salată, 1 lipie - pentru decor

    Rețetă

    În mod "clasic", aceste chiftele se fac din carne de miel. Dar am preferat carnea de pui pentru că e mai ușoară. Peste carnea de pui am pus ceapa tocată, chimenul, anasonul, ienibahar și piperul - toate măcinate, scorțișoara, boiaua și jumătate din legătura de pătrunjel, tocat, desigur

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt - carnea de pui se amesteca cu ceapa, patrunjelul, chimenul, ienibaharul, boiaua, scortisoara si piperul

    Cealaltă jumătate a legăturii de pătrunjel am amestecat-o cu iaurtul și cu uleiul de măsline. Am pus un pic de sare.

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt - iaurtul se amesteca cu patrunjel si cu ulei de masline

    Am amestecat bine carnea cu condimentele și apoi, cu mâinile umede, am făcut chiftelele.

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt  - din amestecul de carne si condimente se formeaza chiftele mici

    Le-am pus la prăjit în ulei. Sigur, le puteți face la grătar, într-o tigaie antiaderentă sau la cuptor. De data asta, am preferat varianta cea mai puțin sănătosă :)

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt  - chiftelele se prajesc in ulei

    Pe-i lipie am pus o frunză de salată, peste care am pus chiftelele fierbinți.

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt - chiftelele se servesc pe salata verde

    La urmă, am turnat sosul de iaurt peste ele.

    Chiftele Matzalan cu sos de iaurt  - peste chiftelele fierbinti se toarna sosul de iaurt

    Puteți rula lipia aia, sau le puteți mânca așa cum sunt. Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • simona

    ai facut chiftelele mici?!

    20.10.2010
  • Games

    Nyam :D arata foarte bine, va trebui sa incerc si eu reteta asta

    20.10.2010
Autor: Andrei Crivăț