Chifteluţe cu cartofi

O alternativă la chifteluţele cu carne, aceste chifteluţe cu cartofi sunt simple, delicioase şi uşor de făcut. Ai mai adăuga vreun ingredient reţetei următoare?
-
Ingrediente
1 kg cartofi
1 căpăţână de usturoi
2 linguri griş
sare, piper
pătrunjel tocat
2 ouă
1 felie de pâine (opţional)
puţină făină
Mod de preparare
Pune la fiert cartofii, în coajă.
După aproximativ 20 de minute scoate-i, decojeşte-i şi pasează-i.
Curăţă o căpăţână de usturoi şi pisează bine.
Adaugă cartofii, usturoiul, 2 linguri de griş, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt şi 2 ouă.
În funcţie de consistenţă, dacă e prea moale, mai adaugă aici 1 felie de pâine înmuiată şi stoarsă foarte bine.
Din acest aluat, formează chifteluţe.
Dă-le prin puţină făină.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, unge cu ulei şi adaugă aici chifteluţele.
Dă la cuptor aproximativ 30 de minute.
Savurează într-o combinaţie inedită, cum ar fi sparanghel şi afine.
