Chifteluţe cu cartofi

31.05.2016 0 comentarii

O alternativă la chifteluţele cu carne, aceste chifteluţe cu cartofi sunt simple, delicioase şi uşor de făcut. Ai mai adăuga vreun ingredient reţetei următoare?

  1. Ingrediente

    1 kg cartofi
    1 căpăţână de usturoi
    2 linguri griş
    sare, piper
    pătrunjel tocat
    2 ouă
    1 felie de pâine (opţional)
    puţină făină

    Mod de preparare


    Pune la fiert cartofii, în coajă.

    După aproximativ 20 de minute scoate-i, decojeşte-i şi pasează-i.

    Curăţă o căpăţână de usturoi şi pisează bine.

    Adaugă cartofii, usturoiul, 2 linguri de griş, sare, piper, pătrunjel tocat mărunt şi 2 ouă.

    În funcţie de consistenţă, dacă e prea moale, mai adaugă aici 1 felie de pâine înmuiată şi stoarsă foarte bine.

    Din acest aluat, formează chifteluţe.

    Dă-le prin puţină făină.

    Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, unge cu ulei şi adaugă aici chifteluţele.

    Dă la cuptor aproximativ 30 de minute.

    Savurează într-o combinaţie inedită, cum ar fi sparanghel şi afine.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro