Chifteluţe cu conopidă şi caşcaval
Chifteluţele vegetariene au multe variante delicioase! De astă dată, am mers pe o reţetă gustoasă şi deloc pretenţioasă: chifteluţe cu conopidă şi caşcaval!
-
Ingrediente
1 conopidă
2 linguri de griş (uscat, nepreparat)
5 ouă
sare, piper
un pic de brânză rasă
200 g caşcaval
1 legătură pătrunjel tăiat mărunt
puţină făină
ulei
Mod de preparare
Pune la fiert apă cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugă conopida întreagă şi las-o să fiarbă 7-10 minute.
Când este gata, scoate-o şi pasează puţin cu furculiţa şi amestecă apoi cu 2 linguri de griş şi 4 ouă bătute bine în prealabil, sare piper, un pic de brânză rasă, 200 g de caşcaval şi pătrunjel tocat mărunt.
Formează chifteluţele, dă-le prin puţină făină, printr-un ou bătut şi iarăşi prin puţină făină.
Prăjeşte-le în ulei încins, pe ambele părţi şi serveşte-le pe un pat de verdeaţă.