Chifteluţe cu năut

02.06.2016 0 comentarii

Chiar dacă mai ştii şi alte reţete de chifteluţe cu năut, aceasta sigur va fi mai specială. Năut, usturoi, parmezan, busuioc, sos de roşii…vezi mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    1 cană năut
    ½ cană ceapă albă, tocată mărunt
    3 căţei de usturoi, mărunţiţi
    1 ou
    1/3 cană parmezan
    ½ linguriţă busuioc uscat
    ½ linguriţă oregano
    ¼ cană pătrunjel proaspăt
    1 felie pâine
    2 linguriţe sos de roşii
    ulei de măsline
    sare, piper
    1/3 cană parmezan
    1/3 cană pesmet

    Mod de preparare

    Înmoaie năutul în apă (la 1 cană de năut, 5 căni de apă) şi lasă-l peste noapte.

    A doua zi, pune-l la fiert în 2-3 căni de apă şi lasă-l până este moale, aproximativ 1 oră, 1 oră şi jumătate.

    Scoate, clăteşte şi lasă-l deoparte.

    Într-o cratiţă mare, mai adâncă, sotează ceapa şi usturoiul într-o jumătate de linguriţă ulei.

    Lasă la foc mediu, cam 3 minute şi, când au devenit translucide, da deoparte.

    Bate oul într-o farfurie, separat.

    Într-un blender adaugă tot: năutul pasat, compoziţia de usturoi şi ceapă, oul şi toate celelalte ingrediente, cu excepţia uleiului de măsline.

    Poţi pur şi simplu să le amesteci mai bine cu o furculiţă, astfel încât să devină o compoziţie omogenă.

    Gustă şi mai asezonează cu sare, piper sau alte condimente.

    Formează din aluat chifteluţe.

    Între timp, încinge uleiul într-o cratiţă mai mare şi adâncă.

    Amestecă parmezanul şi pesmetul.

    Dă fiecare chifteluţă prin acest amestec, după care pune în tigaie. Lasă aproximativ 5 minute. 

    Lasă-le pe un prosop de hârtie, după care dă la cuptor pentru 15 minute.

    Odată ce sunt rumenii, scoate-le din cuptor. Adaugă sos de roşii şi presară deasupra parmezan şi pătrunjel proaspăt, tocat.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro