Chifteluţe cu năut

Chiar dacă mai ştii şi alte reţete de chifteluţe cu năut, aceasta sigur va fi mai specială. Năut, usturoi, parmezan, busuioc, sos de roşii…vezi mai jos reţeta!
-
Ingrediente
1 cană năut
½ cană ceapă albă, tocată mărunt
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 ou
1/3 cană parmezan
½ linguriţă busuioc uscat
½ linguriţă oregano
¼ cană pătrunjel proaspăt
1 felie pâine
2 linguriţe sos de roşii
ulei de măsline
sare, piper
1/3 cană parmezan
1/3 cană pesmet
Mod de preparare
Înmoaie năutul în apă (la 1 cană de năut, 5 căni de apă) şi lasă-l peste noapte.
A doua zi, pune-l la fiert în 2-3 căni de apă şi lasă-l până este moale, aproximativ 1 oră, 1 oră şi jumătate.
Scoate, clăteşte şi lasă-l deoparte.
Într-o cratiţă mare, mai adâncă, sotează ceapa şi usturoiul într-o jumătate de linguriţă ulei.
Lasă la foc mediu, cam 3 minute şi, când au devenit translucide, da deoparte.
Bate oul într-o farfurie, separat.
Într-un blender adaugă tot: năutul pasat, compoziţia de usturoi şi ceapă, oul şi toate celelalte ingrediente, cu excepţia uleiului de măsline.
Poţi pur şi simplu să le amesteci mai bine cu o furculiţă, astfel încât să devină o compoziţie omogenă.
Gustă şi mai asezonează cu sare, piper sau alte condimente.
Formează din aluat chifteluţe.
Între timp, încinge uleiul într-o cratiţă mai mare şi adâncă.
Amestecă parmezanul şi pesmetul.
Dă fiecare chifteluţă prin acest amestec, după care pune în tigaie. Lasă aproximativ 5 minute.
Lasă-le pe un prosop de hârtie, după care dă la cuptor pentru 15 minute.
Odată ce sunt rumenii, scoate-le din cuptor. Adaugă sos de roşii şi presară deasupra parmezan şi pătrunjel proaspăt, tocat.
