Chifteluţe cu somon
Un aperitiv special şi gustos, aceste chifteluţe cu somon pot fi prăjite sau preparate la cuptor! În ambele cazuri, rezultatul te va încânta cu siguranţă!
-
Ingrediente
2 bucăţi de somon
½ legătură pătrunjel mărunţit
1 ceapă, mărunţită
1 morcov, fiert în prealabil şi tăiat cubuleţe
2 căţei de usturoi mărunţiţi
¼ cană miez de pâine
3 ouă bătute în prealabil (dacă ţii post sau nu vrei să foloseşti ouă, înlocuieşte acest ingredient cu 2 cartofi fierţi şi mărunţiţi)
sare, piper
ulei
Mod de preparare
Mai întâi, pregăteşte somonul la aburi. Când este gata, adaugă carnea (asigură-te că ai scos toate oasele) într-un bol mai mare, apoi morcovul fiert în prealabil şi tăiat în cubuleţe, usturoi, pătrunjel şi ceapă. Amestecă bine.
Adaugă peste toate acestea ouăle bătute înainte (sau cartofii fierţi şi mărunţiţi) şi amestecă până când compoziţia devine omogenă.
Formează biluţe din acest amestec.
Încinge ulei într-o tigaie de dimensiuni medii, adaugă chifteluţele aici şi lasă-le până se rumenesc uşor.