Chifteluţe cu ton şi legume
Aperitive speciale sau pur şi simplu un mod inedit de a prepara tonul! Cum ţi se par aceste delicioase chifteluţe cu ton şi legume? Le-ai dat şi tu o şansă?
-
Ingrediente
2 bucăţi ton
2 morcovi
1-2 cartofi
2 linguri de griş
1-2 ouă
1 felie de pâine (opţional)
sare, piper
usturoi verde tocat mărunt
pătrunjel tocat mărunt
făină
ulei
pesmet
Mod de preparare
Decongelează bucăţile de ton. Fierbe-le intr-un vas cu apă rece, direct, şi după ce dă in clocot, mai lasă-le 2-3 minute. Lasă-le sa se răcească un pic. Pasează sau dă-le prin maşina de tocat şi amestecă cu 2 morcovi daţi prin razătoarea mică, 2 cartofi cruzi daţi tot prin razătoarea mică şi storşi bine apoi, 2 linguri de griş şi 1 ou.
În funcţie de consistenţa aluatului, mai poţi pune şi 1 felie de pâine fărâmiţată.
Amesteci apoi bine cu sare, piper, usturoi verde tocat mărunt şi pătrunjel tocat mărunt.
Când aluatul este omogen şi totul este încorporat, formează chifteluţe.
Toarnă într-o cratiţă cam 100 ml de ueli şi când uleiul este încins, ia fiecare chifteluţă, dă prin puţină făină, apoi printr-un ou bătut bine, pesmet şi iar prin ou.
Prăjeşte chifteluţele până se rumenesc uşor.
Le poţi pregăti şi la cuptor: tapetezi cu hârtie de copt o tavă întinsă, ungi cu puţin ulei şi le aşezi unele lângă altele, la distanţă de 4-5 cm.
Le dai la cuptor până când devin arămii.