Chifteluţe cu ton şi legume

13.05.2016 0 comentarii

Aperitive speciale sau pur şi simplu un mod inedit de a prepara tonul! Cum ţi se par aceste delicioase chifteluţe cu ton şi legume? Le-ai dat şi tu o şansă?

  1. Ingrediente

    2 bucăţi ton
    2 morcovi
    1-2 cartofi
    2 linguri de griş
    1-2 ouă
    1 felie de pâine (opţional)
    sare, piper
    usturoi verde tocat mărunt
    pătrunjel tocat mărunt
    făină
    ulei
    pesmet

    Mod de preparare

    Decongelează bucăţile de ton. Fierbe-le intr-un vas cu apă rece, direct, şi după ce dă in clocot, mai lasă-le 2-3 minute. Lasă-le sa se răcească un pic. Pasează sau dă-le prin maşina de tocat şi amestecă cu 2 morcovi daţi prin razătoarea mică, 2 cartofi cruzi daţi tot prin razătoarea mică şi storşi bine apoi, 2 linguri de griş şi 1 ou.

    În funcţie de consistenţa aluatului, mai poţi pune şi 1 felie de pâine fărâmiţată.

    Amesteci apoi bine cu sare, piper, usturoi verde tocat mărunt şi pătrunjel tocat mărunt.

    Când aluatul este omogen şi totul este încorporat, formează chifteluţe.

    Toarnă într-o cratiţă cam 100 ml de ueli şi când uleiul este încins, ia fiecare chifteluţă, dă prin puţină făină, apoi printr-un ou bătut bine, pesmet şi iar prin ou.

    Prăjeşte chifteluţele până se rumenesc uşor.

    Le poţi pregăti şi la cuptor: tapetezi cu hârtie de copt o tavă întinsă, ungi cu puţin ulei şi le aşezi unele lângă altele, la distanţă de 4-5 cm.

    Le dai la cuptor până când devin arămii.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro