Chifteluţe de cartofi

17.02.2016 0 comentarii

Cine spune că trebuie să avem carne şi multe alte ingrediente pentru o gustare delicioasă? Dovada că nu e chiar aşa stau tocmai aceste chifteluţe de cartofi!

  1. Ingrediente

    10 cartofi
    sare, piper
    3-4 ouă
    3 linguri mari de griş
    pătrunjel
    un pic de făină
    150 ml ulei
    smântână
    3-4 căţei de usturoi

    Mod de preparare

    Ia 10 cartofi, spală-i şi fierbe-i în coajă. Adaugă în apa respectivă şi puţină sare.

    După 20 de minute, ar trebui să fie făcuţi.

    Scoate-i, curăţă-i şi pasează-i. Asezonează cu sare şi piper, după care amestecă, adăugând 3-4 ouă şi 3 linguri mari de griş.

    Peste, adaugă pătrunjel tocat mărunt.

    Din aluat, formează chifteluţele, dă-le prin puţină făină şi, dacă doreşti, şi prin puţin griş.

    Toarnă într-o cratiţă 150 ml de ulei şi, când s-a încins, adaugă chifteluţele.

    Lasă-le să se rumenească pe ambele părţi, după care aşază-le pe un prosop de hârtie să se răcească şi să se scurgă surplusul de grăsime.

    Savurează cu un sos de smântână, în care ai pus în prealabil 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro