Chifteluţe de cartofi

Cine spune că trebuie să avem carne şi multe alte ingrediente pentru o gustare delicioasă? Dovada că nu e chiar aşa stau tocmai aceste chifteluţe de cartofi!
-
Ingrediente
10 cartofi
sare, piper
3-4 ouă
3 linguri mari de griş
pătrunjel
un pic de făină
150 ml ulei
smântână
3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare
Ia 10 cartofi, spală-i şi fierbe-i în coajă. Adaugă în apa respectivă şi puţină sare.
După 20 de minute, ar trebui să fie făcuţi.
Scoate-i, curăţă-i şi pasează-i. Asezonează cu sare şi piper, după care amestecă, adăugând 3-4 ouă şi 3 linguri mari de griş.
Peste, adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Din aluat, formează chifteluţele, dă-le prin puţină făină şi, dacă doreşti, şi prin puţin griş.
Toarnă într-o cratiţă 150 ml de ulei şi, când s-a încins, adaugă chifteluţele.
Lasă-le să se rumenească pe ambele părţi, după care aşază-le pe un prosop de hârtie să se răcească şi să se scurgă surplusul de grăsime.
Savurează cu un sos de smântână, în care ai pus în prealabil 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt.
