Chifteluţe italieneşti
Cauţi un aperitiv simplu, dar care să se potrivească în multe combinaţii? Delicioasele chifteluţe italieneşti nu au cum să dea greş niciodată! Vezi aici reţeta!
-
Ingrediente
400 g carne de vită tocată
300 g carne de porc tocată
200 g carne de pui tocată (opţional)
100 g caşcaval
ulei
1 ceapă mare
1 căpăţână de usturoi
3 ouă
3 linguri de griş
1 legătură pătrunjel proaspăt
puţină făină
Mod de preparare
Ia carnea tocată (toate cele trei tipuri, amestecate) şi mixează cu 1 ceapă dată prin răzătoarea mare şi apoi stoarsă bine, cu 1 căpăţână de usturoi curăţat, tăiat şi mărunţit, 3 ouă, 100 g caşcaval şi 3 linguri de griş uscat.
După gust, sărează şi piperează şi încorporează în acest amestec şi 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Omogenizează bine.
Presară cu făină o tavă sau o suprafaţă netedă. Ia din compoziţie cam cât o nucă şi formează aici chifteluţe, modelând rotund, scuturând de făină.
Aşază apoi pe o planşetă de lemn.
Adaugă în cratiţă aproximativ 100 ml ulei, încinge foarte bine şi prăjeşte chifteluţele pe ambele părţi.
La final, scoate-le şi lasă-le un pic pe un prosop de hârtie tocmai pentru a se absorbi surplusul de ulei.