Chifteluţe italieneşti

27.01.2016 0 comentarii

Cauţi un aperitiv simplu, dar care să se potrivească în multe combinaţii? Delicioasele chifteluţe italieneşti nu au cum să dea greş niciodată! Vezi aici reţeta!

  1. Ingrediente

    400 g carne de vită tocată
    300 g carne de porc tocată
    200 g carne de pui tocată (opţional)
    100 g caşcaval
    ulei
    1 ceapă mare
    1 căpăţână de usturoi
    3 ouă
    3 linguri de griş
    1 legătură pătrunjel proaspăt
    puţină făină

    Mod de preparare

    Ia carnea tocată (toate cele trei tipuri, amestecate) şi mixează cu 1 ceapă dată prin răzătoarea mare şi apoi stoarsă bine, cu 1 căpăţână de usturoi curăţat, tăiat şi mărunţit, 3 ouă, 100 g caşcaval şi 3 linguri de griş uscat.

    După gust, sărează şi piperează şi încorporează în acest amestec şi 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

    Omogenizează bine.

    Presară cu făină o tavă sau o suprafaţă netedă. Ia din compoziţie cam cât o nucă şi formează aici chifteluţe, modelând rotund, scuturând de făină.

    Aşază apoi pe o planşetă de lemn.

    Adaugă în cratiţă aproximativ 100 ml ulei, încinge foarte bine şi prăjeşte chifteluţele pe ambele părţi.

    La final, scoate-le şi lasă-le un pic pe un prosop de hârtie tocmai pentru a se absorbi surplusul de ulei.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro