Chifteluţe marinate

24.01.2018 0 comentarii

Par mai sofisticate, dar nu sunt greu de făcut! Dacă te-ai plictisit de mâncărurile clasice, încearcă aceste chifteluţe marinate ce vin cu un plus de savoare!

  1. Ingrediente

    Pentru chifteluţe

    500 g carne tocată, amestec
    ½ morcov
    1 ou
    sare, piper
    2 linguri griş
    3 cartofi
    1 legătură pătrunjel
    ½ legătură mărar
    4 căţei usturoi pisaţi
    150 ml ulei

    Pentru sos:

    50 ml ulei
    250 g suc de roşii sau bulion
    sare, piper
    1 linguriţă oţet
    1 frunză dafin

    Mod de preparare

    Încorporează 500 g carne tocată cu ½ morcov, dat prin razătoarea mare, 1 ou, sare, piper, 2 linguri de griş uscat, 3 cartofi fierţi în prealabil, pisaţi şi adăugaţi aici, pătrunjel şi mărar tocat mărunt şi 4 căţei de usturoi, pisaţi.

    Amestecă bine până când se omogenizează.

    Cu o lingură, modelează chifteluţele în formă rotundă sau mai plate, cum doreşti, dă-le prin puţină făină, scutură-le şi prăjeşte-le într-o cratiţă în care, în prealabil, am încins 150 ml de ulei.

    Pune mai multe chifteluţe odată şi prăjeşte-le şi pe o parte şi pe cealaltă.

    Când sunt gata, aşază-le pe o hârtie absorbantă pentru a se mai scurge surplusul de grăsime.

    Într-un alt vas, adaugă 50 ml de ulei şi o cană (250 g) de suc de roşii sau bulion îndoit cu puţină apă.

    Lasă să fiarbă totul 10 minute. Mai spre final, adaugă sare, piper, 1 linguriţă oţet şi 1 frunză de dafin.

    Cu 5 minute înainte de a închide focul, adaugă aici şi chifteluţele şi mai lasă un pic. Presară peste mărar şi pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro