Chifteluţe marinate
Par mai sofisticate, dar nu sunt greu de făcut! Dacă te-ai plictisit de mâncărurile clasice, încearcă aceste chifteluţe marinate ce vin cu un plus de savoare!
-
Ingrediente
Pentru chifteluţe
500 g carne tocată, amestec
½ morcov
1 ou
sare, piper
2 linguri griş
3 cartofi
1 legătură pătrunjel
½ legătură mărar
4 căţei usturoi pisaţi
150 ml ulei
Pentru sos:
50 ml ulei
250 g suc de roşii sau bulion
sare, piper
1 linguriţă oţet
1 frunză dafin
Mod de preparare
Încorporează 500 g carne tocată cu ½ morcov, dat prin razătoarea mare, 1 ou, sare, piper, 2 linguri de griş uscat, 3 cartofi fierţi în prealabil, pisaţi şi adăugaţi aici, pătrunjel şi mărar tocat mărunt şi 4 căţei de usturoi, pisaţi.
Amestecă bine până când se omogenizează.
Cu o lingură, modelează chifteluţele în formă rotundă sau mai plate, cum doreşti, dă-le prin puţină făină, scutură-le şi prăjeşte-le într-o cratiţă în care, în prealabil, am încins 150 ml de ulei.
Pune mai multe chifteluţe odată şi prăjeşte-le şi pe o parte şi pe cealaltă.
Când sunt gata, aşază-le pe o hârtie absorbantă pentru a se mai scurge surplusul de grăsime.
Într-un alt vas, adaugă 50 ml de ulei şi o cană (250 g) de suc de roşii sau bulion îndoit cu puţină apă.
Lasă să fiarbă totul 10 minute. Mai spre final, adaugă sare, piper, 1 linguriţă oţet şi 1 frunză de dafin.
Cu 5 minute înainte de a închide focul, adaugă aici şi chifteluţele şi mai lasă un pic. Presară peste mărar şi pătrunjel tocat mărunt.