Chifteluţe vegetariene

Aceste chifteluţe vegetariene sunt o variantă pentru perioada postului, dar nu numai! Serveşte-le cu morcovi, cartofi şi mazăre pentru un plus de savoare!
-
Ingrediente
1 morcov
2-3 cartofi
200 g mazăre
sare, piper
ulei de măsline
1 cană linte
3 căni apă
1 ceşcuţă orez brun
1 ceapă
3 căţei de usturoi
2 linguriţe de griş
1 pic de miez de pâine
pesmet
ulei
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugă morcovul, cartofii, mazărea (dacă nu este de la borcan) şi ceapa.
Când toate sunt fierte, scoate-le, aşază-le pe un platou, sărează, piperează şi amestecă cu 1 linguriţă de ulei de măsline.
Prepară chifteluţele din linte astfel: pune la fiert 1 cană de linte cu 3 căni de apă şi puţină sare. Când lintea este fiartă, scoate într-un bol, dă foarte puţin prin blender, după care amestecă cu 1 cartof fiert, usturoi, ceapa, 1 ceşcuţă orez brun fiert în prealabil.
Amestecă apoi cu 2 linguriţe de griş şi 1 linguriţă de făină sau puţin miez de pâine înmuiat în prealabil şi stors bine apoi.
Formează chifteluţe, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins.
