Chifteluţe vegetariene

18.05.2018 0 comentarii

Aceste chifteluţe vegetariene sunt o variantă pentru perioada postului, dar nu numai! Serveşte-le cu morcovi, cartofi şi mazăre pentru un plus de savoare!

  1. Ingrediente

    1 morcov
    2-3 cartofi
    200 g mazăre
    sare, piper
    ulei de măsline
    1 cană linte
    3 căni apă
    1 ceşcuţă orez brun
    1 ceapă
    3 căţei de usturoi
    2 linguriţe de griş
    1 pic de miez de pâine
    pesmet
    ulei

    Mod de preparare

    Pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugă morcovul, cartofii, mazărea (dacă nu este de la borcan) şi ceapa.

    Când toate sunt fierte, scoate-le, aşază-le pe un platou, sărează, piperează şi amestecă cu 1 linguriţă de ulei de măsline.

    Prepară chifteluţele din linte astfel: pune la fiert 1 cană de linte cu 3 căni de apă şi puţină sare. Când lintea este fiartă, scoate într-un bol, dă foarte puţin prin blender, după care amestecă cu 1 cartof fiert, usturoi, ceapa, 1 ceşcuţă orez brun fiert în prealabil.

    Amestecă apoi cu 2 linguriţe de griş şi 1 linguriţă de făină sau puţin miez de pâine înmuiat în prealabil şi stors bine apoi.

    Formează chifteluţe, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro