Chilli con carne
-
Bucătar: Edith Frîncu
O mâncare iute, această specialitate mexicană se face ușor și repede. Ne trebuie:- 500 g carne tocată de vită (eu am pus amestec)
- 300 g fasole (din cea roșie de preferat - eu am pus 2 cutii)
- 200 ml suc de roșii (sau bulion diluat cu apă)
- 1 cutie mică de roșii în bulion
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de chilli (eu am pus chilli sos)
- 1 ardei iute (dacă nu vă place prea iute puteți renunța la el)
- sare și piper
Cum se face: Călim puțin ceapa tăiată mărunt, apoi adăugăm carnea și prăjim cca 15 minute.
Punem fasolea, cu o parte din apa în care a stat (sau toată - mie mi s-a părut prea închisă la culoare apa, așa că am pus mai puțină).
Punem sare, piper, punem iuțelile, adăugăm și sucul de roșii și roșiile în bulion tăiate cuburi și lăsăm să fiarbă, fără capac, până când e gata fasolea, amestecând din când în când, să nu se lipească.
Cu 10-15 minute inaite de a lua de pe foc punem usturoiul zdrobit. Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugați suc de roșii. Aici era gata:
Iar la final, în farfurie, arăta așa:
Poftă bună!

[...] Pui chinezesc cu legume [...]
[...] Chilli con carne (buc?tar: Edith Fr