Chipsuri cu brânză şi chimen
Foietaj mai gros, două tipuri de brânză, condimente, dar mai bine citeşte mai jos toată reţeta unei gustări cu totul speciale: chipsuri cu brânză şi chimen!
-
Ingrediente
1 pachet foietaj mai gros
250 g brânză sărată
250 g brânză dulce
chimen
caşcaval
4 ouă
1 ceaşcă de zahăr (aproximativ 70 g)
1 iaurt mic
Mod de preparare
Spală 3 ouă şi separă albuşurile de gălbenuşuri.
Bate albuşul cu o ceaşcă mică de zahăr până devine spumă.
Separat, amestecă cele două tipuri de brânză, adaugă gălbenuşurile, mixează, adaugă şi iaurtul, după care toarnă peste şi compoziţia de albuş.
Întinde aluatul de foietaj, taie dreptunghiuri, pune în mijloc câte o linguriţă din compoziţia de mai sus, împătureşte-l pe fiecare.
Când sunt gata, aşază-le într-o tavă mare de aragaz şi unge-le pe toate cu un ou bătut, mai rade un pic de caşcaval peste şi presară chimen.
Dă la cuptor şi lasă până devin arămii.