Chipsuri de casă
Am profitat de faptul că am primit cadou de la Moulinex un super aparat. Se numește Fresh Express și știe să răzuiască, să felieze și să macine cam orice. Eu l-am folosit - întâiași dată, pentru prima oară - la chipsurile astea de cartofi, care înlocuiesc cu mult succes orice chipsuri din magazine.
-
Ingrediente (pentru o porție)
- 1 cartof mare
- 3-4 boabe de ienibahar
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de rozmarin tocat
- 1 linguriță de cimbru tocat
- ulei pentru prăjit
Rețetă
Fresh Express ăsta e un aparat mic, compact, ușor de manipulat.
Are 5 conuri, fiecare pentru o altă operațiune, cu culori distinctive: măcinare, răzuire grosieră, răzuire fină, feliere grosieră, feliere fină.
Eu l-am folosit pe cel verde deschis, pentru feliere fină. Am curățat cartoful și l-am băgat în aparat
În câteva secunde aveam câteva feli subțiri de cartof, de grosime egală.
Am pus feliile de cartofi la prăjit în ulei încins.
Când s-au rumenit, le-am scos și le-am lăsat într-un castron să se scurgă uleiul.
În timp ce se prăjeau, am măcinat boabele de ienibahar, cimbrul, rozmarinul (toate la un loc) și le-am amestecat cu boiaua. Apoi am presărat acest amestec peste chipsuri. Evident că vă puteți juca cu aromele după cum doriți și poftiți.
Apoi le-am combinat cu crema de brânză de care vă povesteam ieri.
Chipsurile astea sunt foarte gustoase și mult mai sănătoase decât cele de pe rafturile magazinelor. Plus că se fac rapid și le puteți ronțăi între mese. Poftă bună :)
am vazut si eu modelul de la moulinex; nu prea ma inspira plasticul ala.. ca functionalitate e bun intr`adevar
Singura problema cu aceasta reteta este... ca-ti vine acru pana prajesti o cantitate suficienta de chipsuri :) Trebuie sa stai langa tigaie o vesnicie. Stiu, am incercat :D
eu imi faceam chipsuri folosind doar curatatorul de cartofi. ies subtiri si bune. :D
Ar fi mers cu feliile de cartofi unse cu ulei si bagate la cuptor ...?
Arata foarte bine! E foarte tare aparatul de la Moulinex! Avantajul sa faci acasa chipsuri e ca sunt naturali si poti sa le pui ce condimente vrei tu.
Ies foarte foarte buni si la cuptor, doar ca dureaza mai mult decat in ulei incins. Se unge putin tava cu cateva picaturi de ulei ca sa nu se prinda, si cam la 200grade lasam eu 15min 20 in functie si de cuptor.
isi face toti banii robotelu asta (daca il si primestie si mai bin :).. eu pana acum doar pt chipsuri l-am folosit fiind mare amatoare de film&chips