Chipsuri de casă

30.08.2018 7 comentarii

Am profitat de faptul că am primit cadou de la Moulinex un super aparat. Se numește Fresh Express și știe să răzuiască, să felieze și să macine cam orice. Eu l-am folosit - întâiași dată, pentru prima oară - la chipsurile astea de cartofi, care înlocuiesc cu mult succes orice chipsuri din magazine.

  1. Ingrediente (pentru o porție)

    • 1 cartof mare
    • 3-4 boabe de ienibahar
    • 1 linguriță de boia iute
    • 1 linguriță de rozmarin tocat
    • 1 linguriță de cimbru tocat
    • ulei pentru prăjit

    Rețetă

    Fresh Express ăsta e un aparat mic, compact, ușor de manipulat.

    Chipsuri de casa - fresh express moulinex

    Are 5 conuri, fiecare pentru o altă operațiune, cu culori distinctive: măcinare, răzuire grosieră, răzuire fină, feliere grosieră, feliere fină.

    Chipsuri de casa - conurile fresh express moulinex

    Eu l-am folosit pe cel verde deschis, pentru feliere fină. Am curățat cartoful și l-am băgat în aparat

    Chipsuri de casa - cartoful se feliaza fin

    În câteva secunde aveam câteva feli subțiri de cartof, de grosime egală.

    Chipsuri de casa - feliile de cartof trebuie sa aiba aceeasi grosime

    Am pus feliile de cartofi la prăjit în ulei încins.

    Chipsuri de casa - chipsurile se prajesc in ulei incins

    Când s-au rumenit, le-am scos și le-am lăsat într-un castron să se scurgă uleiul.

    Chipsuri de casa - chipsurile se scurg de ulei

    În timp ce se prăjeau, am măcinat boabele de ienibahar, cimbrul, rozmarinul (toate la un loc) și le-am amestecat cu boiaua. Apoi am presărat acest amestec peste chipsuri. Evident că vă puteți juca cu aromele după cum doriți și poftiți.

    Chipsuri de casa - chipsurile se presara cu ienibahar, cimbru, rozmarin, boia

    Apoi le-am combinat cu crema de brânză de care vă povesteam ieri.

    Chipsuri de casa - chipsurile se pot servi calde sau reci

    Chipsurile astea sunt foarte gustoase și mult mai sănătoase decât cele de pe rafturile magazinelor. Plus că se fac rapid și le puteți ronțăi între mese. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ciprian

    am vazut si eu modelul de la moulinex; nu prea ma inspira plasticul ala.. ca functionalitate e bun intr`adevar

    03.05.2011
  • The Fan

    Singura problema cu aceasta reteta este... ca-ti vine acru pana prajesti o cantitate suficienta de chipsuri :) Trebuie sa stai langa tigaie o vesnicie. Stiu, am incercat :D

    03.05.2011
  • Ligia Adam

    eu imi faceam chipsuri folosind doar curatatorul de cartofi. ies subtiri si bune. :D

    03.05.2011
  • Amaia

    Ar fi mers cu feliile de cartofi unse cu ulei si bagate la cuptor ...?

    08.05.2011
  • Andra

    Arata foarte bine! E foarte tare aparatul de la Moulinex! Avantajul sa faci acasa chipsuri e ca sunt naturali si poti sa le pui ce condimente vrei tu.

    28.09.2011
  • Alex

    Ies foarte foarte buni si la cuptor, doar ca dureaza mai mult decat in ulei incins. Se unge putin tava cu cateva picaturi de ulei ca sa nu se prinda, si cam la 200grade lasam eu 15min 20 in functie si de cuptor.

    20.10.2011
  • alexa

    isi face toti banii robotelu asta (daca il si primestie si mai bin :).. eu pana acum doar pt chipsuri l-am folosit fiind mare amatoare de film&chips

    08.01.2012
Autor: Andrei Crivăț