Chocolate cookies de 1 iunie
Dacă tot e 1 iunie, azi am făcut aceste prăjituri-fursecuri cu ciocolată. O rețetă a mamei pe care am "furat-o" fără remușcări, pentru că sunt ușor de făcut și merg de minune cu lapte alături. Și sunt convins că vă veți bucura copii cu ele :)
-
Dacă tot e 1 iunie, azi am făcut aceste prăjituri-fursecuri cu ciocolată. O rețetă a mamei pe care am "furat-o" fără remușcări, pentru că sunt ușor de făcut și merg de minune cu lapte alături. Și sunt convins că vă veți bucura copii cu ele :)
Ingrediente
- 250 gr făină
- 170 gr unt
- 200 gr zahăr pudră (musai pudră)
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- 1 plic de zahăr vanilat (8 gr)
- 2 ouă
- 200 gr ciocolată (fulgi sau tablete)
- sare
Dacă sunteți norocoși și găsiți fulgi de ciocolată, folosiți fulgi. Dacă nu, folosiți ciocolată cât mai amăruie, pe care o tăiați bucățele mici, cam așa.
Într-un castron, am amestecat făina cu praful de copt și cu un pic de sare (un vârf de lingurință, nu mai mult). În alt castron, am amestecat bine, cu mixerul, untul foarte moale cu zahărul pudră.
Când untul și zahărul pudră au devenit o cremă, am pus peste ele un ou întreg (spart, desigur) și gălbenușul de la al doilea ou, după care le-am amestecat iar bine, până s-au omogenizat.
Apoi am pus făina amestecată cu sarea și praful de copt și am amestecat cu o lingură (dacă băgam mixerul, sărea făină în toată bucătăria) cu crema. Când făina s-a încorporat, am pus fulgii de ciocolată.
Am amestecat totul până s-a făcut o cremă uniformă. Într-o tavă am întins hârtie de copt, neunsă cu nimic. Cu o linguriță, am pus crema pe hârtia de copt. Le-am pus la departăra, pentru că în cuptor ele se întind (din același motiv nu le-am dat vreo formă).
Am băgat tava în cuptorul bine încins dinainte și le-am lăsat 8-10 minute, până au prins culoare pe margini.
Am folosti alternativ două tăvi - cât una era în cuptor, în cealaltă puneam biluțe de cremă. Apoi o scoteam pe cea din cuptor și băgam cealaltă tavă. La început, sunt foarte moi, dar după câteva minute pot fi luate fără probleme de pe hârtia de copt cu ajutorul unui cuțit cu lama lată.
Merg excelent cu lapte.
La mulți ani, copii :)
foarte misto reteta! La multi ani si tie! :P
o sa iti trimit poze dupa ce fac :D
De curiozitate, cam c
Cornelia - in functie de cat de mari faci bilutele cand le pui in tava, intre 50 si 100.
Vaaai de mine!... E 2:30 (noaptea? dimineata?) si am dat peste reteta asta, la care ai niste pooozeee!... Sunt niste fursecuri grozave, le face si Kanga din Winnie The Pooh. :) Eu - spre deosebire de tine - n-am stiut ca se intind, cand le-am facut prima data. Am pus frumos niste gramajoare maari de aluat (ca venea deja Craciunul peste noi) si am scos o foaie de fursec. Pe care am taiat-o in fursecuri-patratel. Recunosc ca, din lipsa de timp, dar cu cele mai bune intentii, mai refac experimentul, cateodata - ca se coace totul mult mai repede. Si cu nuca macinata (in loc de ciocolata) sunt tare bune!
Cate grade trebuie sa aibe cuptorul?
da cate grade ?
a si zaharul vanilat unde il punem?