Ciabatta și restul
-
Ciabatta e o pâine italienească, simplă și gustoasă. Și foarte populară în peninsulă. La noi abia se face cunoscută. Eu am primit una ieri și i-am dat un rost în viață. De fapt, ea avea rostul, resturile din frigiderul meu nu se simțeau prea utile și cum am găsit oportunitatea, am profitat de ea.
Așadar, am adulmecat pâinea. Asta nu face parte din rețetă, e una dintre plăcerile mele.
Am început să adun de prin frigider următoarele: o linguriță de pesto (gata, s-a terminat, trebuie să cumpăr altul).
Trei lingurițe de ketch-up de casă (roșii, ardei, ceapă. usturoi și murodenii, fierte pe foc mic trei-patru ceasuri).
Urdă, provolone (o bucată de care uitasem), cașcaval.
Am despicat pâinea.
Am turnat ulei de măsline extravirgin pe fiecare jumătate.
Am uns jumătate cu pesto.
Ketch-up-ul și-a găsit culcuș pe cealaltă jumătate.
Am acoperit jumătatea cu pesto cu rondele de ridiche.
Peste ridiche am pus brânza sărată (cașcavalul și provolone).
Peste brânza sărată am pus frunze de măcriș și bucățile de urdă.
Am stropit urda cu ulei de măsline și am pus cealaltă jumătate de pâine deasupra ei.
Am tăiat ditamai sandwich-ul în trei.
S-au potrivit toate de minune, aș putea să-mi fac un obicei din a mânca sandwich-uri de felul ăsta.
Poftă bună.
no meat?
la bunatatea aia de branza...ce meat?
Buna ziua, detin mai multe siteuri de succes si as dori o colaborare cu dumneavoastra fiind din aceeasi nisa de activare. Daca prezint vre-un interes as dori un email la adresa sitestiri@gmail.com
Mmmm... Pesto a la Genovese! Me likey! Ai
Christ is Risen! Happy Easter! You want a light to penetrate your hearts and homes of all! Cristo ha resucitado!