Cioburi de lasagna cu brânzeturi și pesto

30.03.2010 0 comentarii
  1. Nu intenționez să devin bucătar de paste dar nu refuz nicio ocazie de a mai încerca o rețetă, de a mai combina ingrediente care se învârt și se pupă bine în filmul ăsta. Ieri de exemplu, m-am trezit că în borcanul cu lasagna (îmi țin pastele în borcane închise ermetic) mai am doar cioburi și rupturi. Nu-s omul care să arunce mâncarea, așa că am țesut repede o poveste în jurul lor.

    Al foilor sparte, vreau să spun. Au fost puține dar suficiente pentru un om sănătos.

    Am mai pus în pagină doi căței de usturoi pe care i-am curățat și i-am zdrobit cu latul cuțitului.

    Câteva boabe de piper verde și o nucă de unt

    Brânzeturile din frigider. Adică niște gorgonzola, o bucată de cașcaval, una de telemea...

    Și restul de provolone rămas de câteva zile.

    Am fiert pastele în apă cu sare, nu mai mult de cinci minute. Între timp am pus într-o tigaie untul, piperul, usturoiul și brânzeturile. am pus tigaia pe foc.

    Am stors pastele și le-am pus peste brânzeturile care tocmai se topiseră, împreună cu o parte din apa în care au fiert.

    Am amestecat bine și am adăugat două linguri de sos pesto.

    Asta a ieșit, asta am mâncat, în lumina blândă a apusului.

    Poftă bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro