Ciocănele de pui cu rozmarin

01.02.2018 0 comentarii

Cele mai gustoase preparate nu sunt greu de pregătit, ci ţin în special de condimentele alese. Acesta este şi cazul acestor ciocănele de pui cu rozmarin!

  1. Ingrediente

    4-5 ciocănele de pui
    ulei de măsline
    boia roşie
    sare, piper
    rozmarin
    ½ ceşcuţă vin roşu
    3-4 morcovi
    3 cartofi

    Mod de preparare

    Spală ciocănelele de pui şi pune-le într-un vas cu apă cât să le acopere. Adaugă un pic de sare şi pune pe foc.

    Lasă să dea într-un clocot, două, maxim 10 minute după ce a început să fiarbă apa, după care scoate-le şi lasă-le să se zvânte un pic.

    Dă-le cu ulei de măsline, boia roşie, sare, piper şi rozmarin.

    Unge o tavă întinsă, adaugă aici ciocănelele de pui, toarnă în tavă ½ ceşcuţă de vin roşu şi dă la cuptor. Lasă până se rumenesc.

    Separat, curăţă şi spală 3-4 morcovi şi 3 cartofi. Pune-i într-o oală cu apă, la fiert, lasă să dea într-un clocot, după care scoate, unge cu ulei de măsline şi bagă la cuptor. Lasă până se rumenesc puţin.

    Serveşte ciocănelele de pui cu legumele.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro