Ciocănele de pui cu rozmarin

Cele mai gustoase preparate nu sunt greu de pregătit, ci ţin în special de condimentele alese. Acesta este şi cazul acestor ciocănele de pui cu rozmarin!
-
Ingrediente
4-5 ciocănele de pui
ulei de măsline
boia roşie
sare, piper
rozmarin
½ ceşcuţă vin roşu
3-4 morcovi
3 cartofi
Mod de preparare
Spală ciocănelele de pui şi pune-le într-un vas cu apă cât să le acopere. Adaugă un pic de sare şi pune pe foc.
Lasă să dea într-un clocot, două, maxim 10 minute după ce a început să fiarbă apa, după care scoate-le şi lasă-le să se zvânte un pic.
Dă-le cu ulei de măsline, boia roşie, sare, piper şi rozmarin.
Unge o tavă întinsă, adaugă aici ciocănelele de pui, toarnă în tavă ½ ceşcuţă de vin roşu şi dă la cuptor. Lasă până se rumenesc.
Separat, curăţă şi spală 3-4 morcovi şi 3 cartofi. Pune-i într-o oală cu apă, la fiert, lasă să dea într-un clocot, după care scoate, unge cu ulei de măsline şi bagă la cuptor. Lasă până se rumenesc puţin.
Serveşte ciocănelele de pui cu legumele.
