Ciocolată de casă

19.05.2015 0 comentarii

E timpul pentru un desert pe care sigur îl îndrăgeai în copilărie. La fel de bine, însă, l-ai putea descoperi acum. În ambele cazuri, te vei convinge că ciocolata de casă este mai delicioasă şi mai sănătoasă decât cea din comerţ.

  1. Aşadar, nu ai nevoie decât de 6 ingrediente simple, câteva trucuri pe care ţi le vom dezvălui noi şi puţină răbdare, atât cât ciocolata va sta în congelator.  
     
    Ingrediente: 
     
    300 g zahăr
    100 ml apă
    30 nuci prăjite în cuptor şi tăiate mărunt
    3-4 linguri cacao
    1 pachet unt
    ½ kg lapte praf
     
    Mai întâi, zahărul cu apa se pun pe foc, se amestecă până se topeşte zahărul şi se îngroaşă un pic compoziţia. 
     
    Se dă deoparte, se lasă să se răcească şi după aceea se adaugă untul. 
     
    Se amestecă ½ kg lapte praf cu 3-4 linguri de cacao şi se toarnă în ploaie peste compoziţia sirop de mai sus. 
     
    În prealabil, prăjeşte un pic nucile în cuptor, după care taie-le mărunt. 
     
    Când compoziţia din lapte praf este destul de îngroşată, se aşază într-o tavă. Tava se tapetează cu unt, peste punem un celofan pe care îl ungem din nou cu unt şi de-abia apoi turnăm compoziţia. 
     
    La final, se adaugă bucăţelele de nucă tăiată cât de mărunt doreşti, se nivelează şi de lasă o oră la congelator. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro