Ciorbă de miel
Una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale de Paşte este ciorba de miel. Uşoară şi consistentă în acelaşi timp, gustoasă şi perfectă pentru meniul de sărbătoare, ciorba de miel are nevoie de câteva ingrediente speciale: legume proaspete, ştevie şi, bineînţeles, bucăţi de carne de miel.
-
Aşadar, dacă vrei să incluzi şi tu în meniul de Paşte tradiţionala ciorbă de miel, iată mai jos reţeta noastră.
Ingrediente:
5 bucăţi (aproximativ 600 g) carne de miel cu os (gât, coaste, şiră, piept)1 morcov1 ceapă½ ardei1 felie ţelină1 albitură1 lingură de bulion1 ½ litri borşsare1-2 legături de ştevie1 legătură de leuştean1ou
Am spălat bine bucăţile de carne de miel şi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare. Le-am lăsat aproximativ 10 minute, până au dat în fiert.După aceea, le-am clătit şi am adăugat altă apă (dacă vrei, poţi doar să strângi spuma), am adăugat 1 morcov, 1 ceapă, ½ ardei, 1 felie de ţelină şi o albitură.
Am lăsat să fiarbă împreună încă 20 de minute, după care am adăugat 1 lingură de bulion.Apoi, am adăugat borş, aproximativ 1 litru şi jumătate, un pic de sare şi am lăsat până a dat în fiert.
Separat, am spălat 1-2 legături de ştevie, le-am scos nervurile de pe mijloc şi le-am tăiat mărunt.
Când ciorba a dat în fiert, am adăugat şi ştevia. Am mai lăsat 5 minute, după care am închis focul.
La final, după ce am închis focul, am dres ciorba cu un ou bătut si am tăiat mărunt o legătură de leuştean pe care l-am adăugat în ciorbă.
Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net