Ciorbă de perişoare

Ai poftă de o ciorbă uşoară, sănătoasă şi foarte gustoasă? Ei bine, dacă prima variantă la care te-ai gândit a fost ciorba de perişoare, ai ales preparatul câştigător!
-
Uşor de făcut şi foarte hrănitoare, ciorba de perişoare este perfectă în zilele în care nu ai timp de mâncăruri sofisticate. În plus, poţi folosi orice tip de carne doreşti, rezultatul fiind la fel de savuros.
Ingrediente:
1 litru de apă1 morcov½ ardei gras1 ţelină1 ceşcuţă orez3-4 linguri bulion sau suc de roşii1 litru de borşsare şi piper300 g carne tocată (porc, pasăre sau amestec)1 ceapă mică2 linguri griş1 ou2 linguri uleileuştean
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă. Când fierbe apa, adaugă legumele tăiate mărunt şi orezul. Lasă să fiarbă timp de maxim 20 de minute, după care adaugă 3-4 linguri de bulion sau suc de roşii, apoi 1 litru de borş (sau mai puţin, după preferinţă), sare şi piper după gust.
Separat, amestecă 300 g de carne tocată cu o ceapă mică, rasă, ½ linguriţă de piper, 1\2 linguriţă sare, 2 linguri de griş şi un ou. Amestecă bine şi formează din acest aluat perişoare de dimensiunea unei nuci.
După ce adaugi borşul, aşteaptă să mai dea o dată în clocot, după care adaugă perişoarele, una câte una. Mai lasă la fiert maxim 10 minute, în funcţie de tipul cărnii, după care adaugă 2 linguri de ulei, leuşteanul tăiat mărunt şi închide focul.
