Ciorbă de peşte

15.11.2016 0 comentarii

Tradiţionala ciorbă de peşte este o soluţie perfectă atunci când nu mai ai idei în bucătărie. Ingrediente proaspete, mod de preparare simplu, gust – delicios!

  1. Ingrediente

    1 kilogram de peşte (caras, de preferinţă, crap sau alt peşte mai mic)
    sare, piper
    1 ceapă tăiată mărunt
    1 ceşcuţă de orez
    1 morcov
    1 lingură de ulei
    2 linguri de suc de borş
    1.5 litru
    leuştean

    Mod de preparare

    Ia un kilogram de peşte mic, de preferinţă caras, aproximativ 10 peşti. Curăţă de solzi, taie pe mijloc şi scoate maţele. Spală foarte bine în interior, curăţând cu coada unei linguriţe.

    Desfă la urechiuşe şi clăteşte cu apă multă.

    Pune-i într-o farfurie, dă cu sare (cam 2 linguriţe pentru toţi) şi lasă-i deoparte până pregăteşti zeama de ciorbă.

    Pune într-o oală 1 litru de apă şi lasă să fiarbă. Când dă în fiert, adaugă 1 ceapă tăiată mărunt, 1 ceşcuţă de orez, 1 morcov tăiat cubuleţe şi 1 lingură de ulei.

    Lasă să fiarbă. După 20 de minute, legumele ar trebui să fie fierte, aşa că se adaugă 2 linguri de suc de roşii şi aproximativ 1.5 l de borş (sau după gust).

    Sărează. Dacă mai doreşti, adaugă şi un pic de piper măcinat.

    Lasă până dă în clocot şi apoi adaugă peştele, unul câte unul.

    Mai lasă maximum 10 minute, când peştele s-a ridicat deasupra, semn că este făcut.

    Toacă leuştean verde şi presară după ce ai închis focul.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro