Ciorbă de primăvară

Lobodă, salată verde, ceapă verde, ştevie – cum să nu iubeşti legumele de sezon?! Dacă eşti şi tu adeptul lor, e timpul să încerci această ciorbă de primăvară!
-
Ingrediente
3 legături de lobodă
1 legătură ceapă verde
1 cartof
1 morcov
1 dovlecel
1 felie de ţelină
2 linguri orez brun
1 litru de borş
sare, piper după gust
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Ia loboda, spală bine în apă rece, scurge şi las-o într-un castron.
Într-o oală, la fiert, pune 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă 1 legătură ceapă verde tăiată mărunt, 1 cartof tăiat cubuleţe, 1 morcov tăiat mărunt, dovlecelul cubuleţe, 1 felie mică de ţelină şi 2 linguri de orez brun.
Fierbe aproximativ 20 de minute, până când toate sunt pătrunse.
Apoi, taie loboda pe o planşetă de lemn, după care adaug-o în vas.
Mai lasă 5 minute, adăugă aproximativ 1 litru de borş, gustă şi potriveşte: dacă ţi se pare prea acră, mai adăugă apă rece, dacă mai trebuie acrită, toarnă borş.
Lasă până mai dă o dată în clocot, aproximativ 5 minute, iar la final adaugă sare, piper şi 1 legătură de pătrunjel tăiat mărunt.
