Ciorbă de primăvară

11.04.2017 0 comentarii

Lobodă, salată verde, ceapă verde, ştevie – cum să nu iubeşti legumele de sezon?! Dacă eşti şi tu adeptul lor, e timpul să încerci această ciorbă de primăvară!

  1. Ingrediente

    3 legături de lobodă
    1 legătură ceapă verde
    1 cartof
    1 morcov
    1 dovlecel
    1 felie de ţelină
    2 linguri orez brun
    1 litru de borş
    sare, piper după gust
    1 legătură de pătrunjel

    Mod de preparare

    Ia loboda, spală bine în apă rece, scurge şi las-o într-un castron.

    Într-o oală, la fiert, pune 1 litru de apă cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă 1 legătură ceapă verde tăiată mărunt, 1 cartof tăiat cubuleţe, 1 morcov tăiat mărunt, dovlecelul cubuleţe, 1 felie mică de ţelină şi 2 linguri de orez brun.

    Fierbe aproximativ 20 de minute, până când toate sunt pătrunse.

    Apoi, taie loboda pe o planşetă de lemn, după care adaug-o în vas.

    Mai lasă 5 minute, adăugă aproximativ 1 litru de borş, gustă şi potriveşte: dacă ţi se pare prea acră, mai adăugă apă rece, dacă mai trebuie acrită, toarnă borş.

    Lasă până mai dă o dată în clocot, aproximativ 5 minute, iar la final adaugă sare, piper şi 1 legătură de pătrunjel tăiat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro