Ciuperci umplute, la cuptor

Fie că eşti vegetarian, fie că îţi doreşti o gustare simplă, reţeta asta poate fi o alegere bună! Ce zici, încerci şi tu aceste ciuperci umplute, la cuptor?
-
Ingrediente
1 kg ciuperci
sare, piper
ulei de măsline
1 ceapă
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 jumătate linguriţă bulion
busuioc uscat
pătrunjel proaspăt
caşcaval sau parmezan ras (opţional)
Mod de preparare
Ia ciupercile şi curăţă-le de coajă. Păstrează codiţele.
Spală-le bine apoi, sărează, piperează şi dă-le prin ulei de măsline. Lasă-le deoparte.
Apoi, pregăteşte umplutura: ia codiţele ciupercilor şi curăţă-le un pic cu un cuţit mai mic sau cu coada unei linguriţe.
Încinge într-o cratiţă aproximativ 50 ml de ulei, adaugă apoi ceapa tăiată solzişori, iar după ce aceasta s-a înmuiat puţin, adaugă ardeii tăiaţi mărunt, codiţele de ciuperci şi lasă să mai scadă puţin.
Când sunt aproape gata, adaugă şi jumătatea de linguriţă de bulion.
Dă deoparte şi sărează, piperează şi presară putţn busuioc uscat.
Amestecă foarte bine.
Cu această compoziţie, umple ciupercile pe care le aşezăm într-o tavă întinsă, unsă cu puţin ulei înainte.
Dă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Decorează cu pătrunjel tăiat mărunt şi, dacă doreşti, poţi presăra peste caşcaval sau parmezan.
