Clătite cu cartofi şi garnitură de ciuperci

Pentru că, deseori, cele mai speciale gustări sunt cele în combinaţii neobişnuite, savurează la prânz sau cină clătite cu cartofi şi garnitură de ciuperci.
-
Ingrediente
Pentru clătitele de cartofi:
4 cartofi mari
1 ceapă
4 ouă
mărar tocat mărunt
4 linguri de făină
Sare, piper
Ulei
Pentru garnitură de ciuperci şi iaurt:
3 căţei de usturoi
1 lingură de ulei
100 ml iaurt sau smântână
5-6 ciuperci
Puţin mărar
Mod de preparare
Spală şi curăţă cartofii de coajă. Dă-i pe razătoare. Scurge-i foarte bine, clăteşte-i cu apă rece şi scurge din nou. Adaugă ceapa rasă şi presează amestecul pentru a înlătura lichidul.
Aşază amestecul într-un vas mai mare, adaugă ouăle bătute un pic, mărarul tăiat mărunt, făină, sare, piper şi amestecă uşor pentru a omogeniza.
Găteşte într-o tigaie, la foc moderat, ca pe clătite. Când torni amestecul în cratiţă, aplatizează un pic cu furculiţa. Găteşte până se rumeneşte pe ambele părţi.
Lasă pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. Serveşte cald, alături de garnitura de ciuperci şi smântână.
Pentru această garnitură, pregăteşte mai întâi mujdeiul de usturoi: taie mărunt 3 căţei de usturoi, pisează-i bine şi amestecă cu o linguriţă de ulei, un pic de sare şi 100 ml de iaurt sau smântână.
În prealabil, fierbe câteva ciuperci tocate mărunt, presară puţin mărar peste, scurge-le şi toarnă peste compoziţia de usturoi şi iaurt.
