Clătite cu cremă de lămâie

Clătitele sunt printre cele mai simple şi delicioase deserturi, aşa că, de ce să nu ne desfătam cu o variantă ceva mai neobişnuită, ne-am spus? Şi, pentru că pe cele cu ciocolată sau dulceaţă le-am încercat de atâtea ori, am preparat câteva clătite cu cremă de lămâie.
-
Pentru aluat (12-15 porţii) ai nevoie de:
2 ouă
300 g făină
300 ml apă minerală
1 praf de sare
50 ml ulei pentru prăjit
Pentru crema de lămâie:
250 ml smântână lichidă, grasă
3 linguri zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie şi de la 1 portocală
3 linguri suc de lămâie
50 g unt
Mai întâi am preparat clătitele: am bătut ouăle cu puţină sare, am adăugat făina şi apoi, treptat, apa minerală. Aluatul trebuie să aibă o consistenţă potrivită, fără cocoloaşe.
Am aşezat vasul cu compoziţia pentru clătite aproape de aragaz. Pentru a nu se îngroşa prea mult, am trecut din când în când polonicul prin aluat.
Am preparat clătitele, adăugând în tigaie foarte puţin ulei (o linguriţă) după fiecare clătită, scurgând excesul de grăsime.
În prealabil, am pregătit crema de lămâie: am încălzit la foc mic smântâna lichidă şi zahărul şi am amestecat până s-au topit. Am amestecat în continuu cât timp am lăsat-o să fiarbă, aproximativ 5 minute după ce a dat în clocot. Apoi, am luat-o de pe foc, am adăugat zeamă de lămâie, am amestecat din nou şi am lăsat să se răcească.
Poţi adăuga coajă de lămâie şi portocale sau chiar bucăţele de lămâie pentru mai multă aromă. Cu crema rezultată (caldă sau rece) am umplut clătitele.
