Clătite cu frişcă, ciocolată şi fructe

06.08.2016 0 comentarii

Dacă tot avem căpşuni şi zmeură, de ce să nu optăm pentru un desert clasic, dar de astă dată într-o combinaţie inedită: clătite cu frişcă, ciocolată şi fructe?

  1. Ingrediente

    4-5 ouă
    un vârf de cuţit sare
    1 pahar apă minerală (200-250 ml)
    făină în ploaie, cât cuprinde pentru o compoziţie moderat de groasă
    1 ceşcuţă ulei
    zmeură, căpşuni, afine
    sos de ciocolată
    frişcă

    Mod de preparare

    Într-un vas mai mare, bate 4-5 ouă cu un vârf de cuţit de sare, 1 pahar apă minerală.

    După, începe să pui făina în ploaie, cât cuprinde, până când compoziţia este omogenă şi moderat de groasă.

    Într-o tigaie, încinge 1 ceşcuţă de ulei. După ce s-a încins, dă deoparte şi toarnă înapoi uleiul în ceşcuţă.

    Din acest ulei, înainte de fiecare clătită, pune câte o jumătate de linguriţă.

    Roteşte bine cratiţa, după care scurge din nou surplusul de grăsime rămas.

    Din aluatul de clătite, ia cam un polonic, pune în tigaie, roteşte-o bine pentru a se uniformiza aluatul şi prepară pe ambele părţi.

    Când sunt gata şi s-au mai răcit, umple clătitele cu zmeură, căpşuni tăiate şi afine.

    Adaugă deasupra sos de ciocolată şi frişcă. Dacă doreşti, poţi folosi în loc de frişcă, îngheţată.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro