Clătite cu frişcă, ciocolată şi fructe

Dacă tot avem căpşuni şi zmeură, de ce să nu optăm pentru un desert clasic, dar de astă dată într-o combinaţie inedită: clătite cu frişcă, ciocolată şi fructe?
-
Ingrediente
4-5 ouă
un vârf de cuţit sare
1 pahar apă minerală (200-250 ml)
făină în ploaie, cât cuprinde pentru o compoziţie moderat de groasă
1 ceşcuţă ulei
zmeură, căpşuni, afine
sos de ciocolată
frişcă
Mod de preparare
Într-un vas mai mare, bate 4-5 ouă cu un vârf de cuţit de sare, 1 pahar apă minerală.
După, începe să pui făina în ploaie, cât cuprinde, până când compoziţia este omogenă şi moderat de groasă.
Într-o tigaie, încinge 1 ceşcuţă de ulei. După ce s-a încins, dă deoparte şi toarnă înapoi uleiul în ceşcuţă.
Din acest ulei, înainte de fiecare clătită, pune câte o jumătate de linguriţă.
Roteşte bine cratiţa, după care scurge din nou surplusul de grăsime rămas.
Din aluatul de clătite, ia cam un polonic, pune în tigaie, roteşte-o bine pentru a se uniformiza aluatul şi prepară pe ambele părţi.
Când sunt gata şi s-au mai răcit, umple clătitele cu zmeură, căpşuni tăiate şi afine.
Adaugă deasupra sos de ciocolată şi frişcă. Dacă doreşti, poţi folosi în loc de frişcă, îngheţată.
