Clătite cu frişcă şi măr copt

25.01.2016 0 comentarii

Care e combinaţia ta preferată de clătite? Cu gem, miere, nuci…dacă ai rămas la acestea, ar fi bine să încerci şi varianta asta: clătite cu frişcă şi măr copt!

  1. Ingrediente

    1 litru apă minerală încălzită puţin
    făină cât cuprinde
    4-5 ouă
    1 ceşcuţă ulei
    5-6 mere
    zahăr vanilat
    scorţişoară
    frişcă

    Mod de preparare

    Pune la copt 5-6 mere.

    Între timp, pregăteşte clătitele: încălzeşte un pic 1 litru de apă minerală, astfel încât să fie călduţă.

    Bate aici 4-5 ouă spumă, după care adaugă peste această compoziţie făină, în ploaie.

    Adaugă câtă făină este necesar, cât cuprinde, astfel încât aluatul să fie potrivit de gros.

    Între timp merele ar trebui să fie făcute. Scoate-le miezul într-o farfurie separat şi pasează-l astfel încât să rezulte un piure.

    Lasă-l deoparte şi pregăteşte clătitele.

    Amestecă acea compoziţie cu un polonic.

    Pune pe foc o cratiţă rotundă, de clătite, cu 1 ceşcuţă de ulei. Lasă-l să se încingă, după care toarnă uleiul înapoi în ceşcuţă.

    La fiecare clătită vom folosi ½ linguriţă din acest ulei.

    Învârtim cratiţa astfel încât uleiul să ajungă pe întreaga ei suprafaţă, după care scurgem surplusul de ulei.

    Pune cam ½ polonic de aluat, roteşte imediat cratiţa pentru ca aluatul să se uniformizeze frumos şi lasă la foc mediu.

    Prepară pe ambele părţi clătitele, după care serveşte-le cu frişcă şi piureul de măr (ca umplutură sau alături) în care ai pus puţină scorţişoară.

    Presară zahăr farin peste desert.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro