Clătite cu miere şi prune

24.02.2017 0 comentarii

Am ales o variantă simplă, dar delicioasă pentru desert: clătite cu miere şi prune! Dacă nu găseşti prune proaspete, înlocuieşte cu alte fructe, după preferinţă!

  1. Ingrediente

    Miere
    Prune proaspete
    5 ouă
    1 litru apă minerală
    1 vârf de cuţit de sare
    Făină
    Ulei

    Mod de preparare

    Bate ouăle cu apa minerală, adăugată treptat. Amestecă foarte bine şi adaugă un vârf de cuţit de sare.

    Atenţie, în compoziţia de clătite nu se adaugă zahar pentru că se va lipi.

    Începe să pui făina în ploaie, cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie omogen, potrivit, nici gros, nici subţire. Să mai ai pregătită apă minerală sau făină pentru a mai adăuga unul dintre aceste ingrediente, în funcţie de cum ţi se pare compoziţia.

    Ia o tigaie întinsă, de clătite, pune pe foc şi toarnă 1 ceaşcă de ulei.

    Lasă până se încinge foarte bine.

    Apoi, toarnă tot uleiul înapoi în ceşcuţă şi adaugă în tigaie doar o jumătate de linguriţă de ulei. Roteşte cratiţa astfel încât uleiul să cuprindă întreaga suprafaţă. Dacă ţi se pare prea mult ulei, scurge surplusul în ceşcuţă.

    Amestecă încă o dată în compoziţia de clătite şi pune în cratiţa de pe foc cam cât un polonic.

    Roteşte repede tigaia şi lasă câteva secunde pe foc. Apoi, începe să scuturi uşor tigaia, astfel încât clătita să se dezlipească. Când aceasta e un pic rumenită pe partea de jos, se întoarce şi se lasă la fel şi pe partea cealaltă.

    La fel se procedează până se termină compoziţia. Înainte de a începe să preparăm câte o clătită, nu uităm să turnăm în tigaie câte ½ linguriţă de ulei.

    La final, când clătitele sunt gata, le ungem cu miere şi adăugăm feliile de prune proaspete.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro