Clătite cu smântână şi afine

05.05.2016 0 comentarii

Cu dulceaţă, miere şi nuci, brânză… cum preferi clătitele? Dacă mai aveai nevoie de încă o variantă, încearcă şi clătite cu smântână şi afine! Un deliciu!

  1. Ingrediente

    1 litru apă minerală
    4 ouă
    1 vârf de cuţit sare
    făină (aproximativ 400-500 g)
    50 ml ulei de cocos
    miere
    smântână
    afine
    nuci

    Mod de preparare


    Încălzeşte puţin 1 litru de apă minerală. Bate 4 ouă şi adaugă-le aici, alături de un vârf de cuţit de sare.

    Adaugă făină în ploaie, proaspăt cernută, până compoziţia e puţin groasă, ca de clătite (aproximativ 400-500 g făină).

    Dacă este prea groasă, mai poţi adaugă apă, iar dacă e prea subţire, mai pune făină.

    Încinge într-o cratiţă 50 ml de ulei de cocos.

    După aceea, răstoarnă tot uleiul de cocos într-o ceşcuţă. Din aceasta, vei folosi câte o linguriţă înainte de fiecare clătită.

    Pune o linguriţă de ulei de cocos, roteşte cratiţa, după care scurge surplusul de grăsime.

    Adaugă 1 polonic din aluat şi prepară pe ambele părţi.    

    Când sunt gata, unge cu miere, adaugă peste smântână, afine şi nuci coapte în prealabil.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro