Clătite cu smântână şi afine

Cu dulceaţă, miere şi nuci, brânză… cum preferi clătitele? Dacă mai aveai nevoie de încă o variantă, încearcă şi clătite cu smântână şi afine! Un deliciu!
-
Ingrediente
1 litru apă minerală
4 ouă
1 vârf de cuţit sare
făină (aproximativ 400-500 g)
50 ml ulei de cocos
miere
smântână
afine
nuci
Mod de preparare
Încălzeşte puţin 1 litru de apă minerală. Bate 4 ouă şi adaugă-le aici, alături de un vârf de cuţit de sare.
Adaugă făină în ploaie, proaspăt cernută, până compoziţia e puţin groasă, ca de clătite (aproximativ 400-500 g făină).
Dacă este prea groasă, mai poţi adaugă apă, iar dacă e prea subţire, mai pune făină.
Încinge într-o cratiţă 50 ml de ulei de cocos.
După aceea, răstoarnă tot uleiul de cocos într-o ceşcuţă. Din aceasta, vei folosi câte o linguriţă înainte de fiecare clătită.
Pune o linguriţă de ulei de cocos, roteşte cratiţa, după care scurge surplusul de grăsime.
Adaugă 1 polonic din aluat şi prepară pe ambele părţi.
Când sunt gata, unge cu miere, adaugă peste smântână, afine şi nuci coapte în prealabil.
